Tai padaryti D.Valio prašė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, norintis patraukti P.Gražulį administracinėn atsakomybėn dėl jo elgesio per gėjų eitynes Vilniuje.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, liepos 27 dieną Seimo narys P.Gražulis nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų sustoti, neiti į renginį "Baltic Pride 2013" bei neperžengti specialios policijos juostos "Stop policija". Negana to P. Gražulis, anot prokuratūros pranešimo, aktyviais veiksmais, naudodamas jėgą bei stumdamas pareigūnus, bandė prasiveržti į renginį, o sulaikomas mėgino ištrūkti.

Dėl šio įvykio sostinės policija siekia patraukti parlamentarą administracinėn atsakomybėn. Už šį pažeidimą numatoma bauda nuo 300 iki 500 litų arba administracinis areštu nuo 15 iki 30 parų.

Tačiau Konstitucijoje nurodyta, kad be Seimo sutikimo Seimo narys negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Kaip numato Seimo statutas, po generalinio prokuroro kreipimosi sudaroma komisija, kuri parlamentui teikia siūlymą, ar tenkinti jo prašymą. Jei siūloma naikinti Seimo nario imunitetą, tokiai rezoliucijai priimti reikia daugiau kaip pusės, t.y. 71 iš 141, Seimo narių balsų.

Prieš trejus metus Seimas yra atsisakęs panaikinti P.Gražulio teisinį imunitetą panašioje byloje. Tuomet per pirmąsias gėjų eitynes jis irgi nepaisė pareigūnų nurodymų, perlipo barjerą. Parlamentui nepanaikinus Seimo nario neliečiamybės, P.Gražuliui skirta bauda tik dėl vieno pažeidimo, už kurį areštas neskiriamas, kiti pažeidimai liko nenagrinėti.