„Lietuvos ryto“ televizija anksčiau pranešė, kad Veisiejų urėdijos organizuotą komercinę medžioklę sujaukė žurnalistai, gavę informacijos, kad, naktį, miško vidury stovi Generalinei miškų urėdijai priklausantis automobilis. Įtariama, kad generalinio urėdo pavaduotojas G. Visalga medžiojo nelegaliai.

Generalinė miškų urėdija tiesiogiai pavaldi Aplinkos ministerijai, tačiau apie darbuotojų savaitgalio nuotykius Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas sakė nieko nežinąs, o pati medžioklė, pasak ministro, nėra nusikaltimas.

Tarp penkių tos nakties medžiotojų G. Visalgos pavardės sąraše nebuvo. Todėl, pagal įstatymus, generalinio miškų urėdo pavaduotojo galimas dalyvavimas medžioklėje turėtų būti laikomas brakonieriavimu.

Apie viduryje miško paliktą Generalinės miškų urėdijos automobilį teigia nieko nežinantis ir medžioklę organizavęs Veisiejų urėdijos miškininkas Valdas Sujeta. Medžioklės vadovas tvirtino, kad viskas vyko pagal taisykles.

Apie urėdo pavaduotojo, kaip įtariama, nelegalų dalyvavimą medžioklėje liudija ne tik prie miško paliktas tarnybinis automobilis, bet ir miške rasti urėdo daiktai: medžiotojo bilietas ir leidimas ginklui Gintaro Visalgos vardu, šautuvo optikos atributika, šoviniai, raktų pakabukas. Šiuos daiktus G. Visalga galėjo pamesti naktį, sprukdamas nuo žurnalistų. Radiniai perduoti policijai.

Įtartiną medžioklę organizavęs Veisiejų urėdijos miškininkas V. Sujeta aiškintis turės ne tik dėl medžioklės skaidrumo. Medžioklės vadovui naktį nustatytas lengvas girtumas. Dalyvauti medžioklėje išgėrus yra griežtai draudžiama.