Naujas pareigas T. Krušna pradės eiti ketvirtadienį, pranešė Generalinės prokuratūra.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija į šias pareigas buvo pasiūliusi skirti T.Krušną arba Vilniaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Julių Rėksnį. T.Krušna pirminėje atrankoje į vyriausiojo prokuroro pareigas nedalyvavo. Jis pateikė dokumentus paskelbus papildomą atranką.

E. Pašilio teigimu, T. Krušnos pasirinkimą lėmė aukšta jo profesinė kompetencija bei gebėjimai, itin platus akiratis tarptautinės teisės srityje, išskirtinė darbo tarptautinėse institucijose patirtis, abejonių nekelianti reputacija, kolegų pagarba ir palaikymas.

„Prokuratūros darbe vis dažniau reikia atsižvelgti į Europos Sąjungoje taikomus baudžiamojo persekiojimo standartus ir principus, didėja poreikis išmanyti atskirų užsienio šalių nacionalinės teisės ypatumus, vis dažniau tenka operatyviai reaguoti ir organizuoti efektyvų bendradarbiavimą ir susižinojimą su skirtingų valstybių kompetentingomis institucijomis. Todėl, manau, labai svarbu, kad šio departamento vadovo pareigas eitų žmogus, kurio patirtis neapsiriboja nacionaline teise ir praktika savo šalies ribose“, – prokuratūros pranešime teigia E. Pašilis.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas T.Krušna, turintis vyriausiojo justicijos parėjo kvalifikacinį rangą, teisininko kvalifikaciją įgijo Vilniaus universitete 1997 metais, darbą prokuratūroje pradėjo 1998 metų vasarį.

Lietuvai rengiantis narystei Europos Sąjungoje, T. Krušna buvo paskirtas Generalinės prokuratūros Valdymo ir kontrolės skyriaus prokuroru integracijos į Europos Sąjungą reikalams. 2006 metais T.Krušna paskirtas Lietuvos nacionaliniu nariu Eurojuste, po dviejų metų – deleguotas į Europos kovos su sukčiavimu tarnybą (OLAF). 2011 metais prokuroras buvo tapo Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju, atsakingu už tarptautinį bendradarbiavimą ir susižinojimą baudžiamojo persekiojimo procese. 2015 metų rugsėjį paskirtas Lietuvos nacionalinio nario Eurojuste pavaduotoju.

Kovą vykusioje atrankoje vadovauti Baudžiamojo persekiojimo departamentui pretendavo dešimt pareigūnų. Tuomet atrankos komisijos nuomone, tinkamiausi šioms pareigoms buvo departamento vadovas Simonas Slapšinskas, jo pavaduotojas Zenonas Burokas, buvęs generalinis prokuroras Darius Valys ir J.Rėksnys. E. Pašiliui paskelbus papildomą atranką, S.Slapšinskas paliko tarnybą prokuratūroje.