J.Ramonienės skundą dėl VTEK sprendimo antradienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Etikos sargai šią vasarą paskelbė, kad J.Ramonienė, kuri anksčiau taip pat ėjo viceministrės pareigas, dalyvaudama tyrime dėl "Gender Loops" programos nenurodė, kad jos sutuoktinis yra kreipimąsi inicijavusios Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos tarybos narys.

Anot teismo pranešimo, šį sprendimą panaikinti prašanti J.Ramonienė mano, kad neprivalėjo nusišalinti nuo dalyvavimo darbo grupės veikloje, nes ten nebuvo rengiama, svarstoma ar priimama jokių teisiškai reikšmingų sprendimų, palankių Nacionalinei šeimų ir tėvų asociacijai, kurios nare yra ji pati, o tarybos nariu - jos vyras.

Asociacija yra visuomeninė organizacija, o ne privati įmonė, todėl J.Ramonienė mano, kad jokio konflikto, susijusio su ja ir viešu interesu, nėra.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje administracinėje byloje numato skelbti lapkričio 12 d.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius darbo grupę dėl galimo "Gender Loops" metodikų įgyvendinimo ikimokyklinėse įstaigose sudarė kovo mėnesį.

"Gender Loops" projektas sukėlė diskusijų paaiškėjus, kad joje numatyta vaikams aiškinti apie netradicinę seksualinę orientaciją - sekti pasakas apie vienas kitą įsimylėjusius princus, kurie susituokė ir tapo Karaliumi ir Karaliumi.

Atlikusi tyrimą darbo grupė pareiškė, kad prieštaringai įvertintas projektas ikimokyklinio ugdymo įstaigose nebuvo diegiamas.