„Ji seniai sirgo, man nelabai norisi šnekėti. Priežastis žinosiu netrukus – važiuoju paimti mirties liudijimo. Man atrodo, širdis sustojo. (...) Dar galima buvo gyventi, bet neklausė mūsų, nesigulė į ligoninę, tai yra, pavėluotai“, – antradienį DELFI sakė Č. Juršėnas.

J. Juršėnienė pastaruosius pusantro mėnesio gydėsi ligoninėje.

Velionė antradienį nuo 17 val. bus pašarvota laidojimo namuose Olandų gatvėje. Trečiadienį su velione bus galima atsisveikinti nuo 9 iki 13 val. J. Juršėnienė amžino poilsio atguls Antakalnio kapinėse, signatarų kalnelyje. „Ten, kur mano vieta, bet išpuolė, kad ji pirma atsiguls“, – liūdnai kalbėjo Č. Juršėnas.

Pora santuokoje nugyveno 57-erius metus, o skaičiuojant ir draugystę, kartu buvo 60 metų. Juršėnai užaugino sūnų.

„Mes ją norėjome seniai guldyti į ligoninę, ir aš, ir sūnus, ir anūkas, bet ji neklausė, sakė, kaip jau bus, taip bus. Svarbiausia, kad netekau atramos. Jeigu aš ką gyvenime ir turėjau, padariau, čia jos didžiausias nuopelnas. Ji man buvo visokeriopa atrama“, – apie Anapilin išėjusią sutuoktinę kalbėjo politikos patriarchas.

Užuojautą ilgamečiam Seimo nariui, signatarui Č. Juršėnui dėl žmonos mirties antradienį pareiškė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Netekties valandą Seimo pirmininkas V. Pranckietis Lietuvos Respublikos Seimo ir savo vardu nuoširdžiai užjaučia ilgametį Seimo narį, buvusį Seimo pirmininką, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarą Česlovą Juršėną dėl mylimos žmonos Jadvygos mirties.

Telydi Jadvygą Juršėnienę šviesus atminimas ir amžina pagarba, o artimuosius – stiprybė ir dvasios paguoda“, – sakoma užuojautoje.

Užuojautą reiškia Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas.

„Nuoširdžiai užjaučiu LSDP Garbės pirmininką, signatarą Česlovą Juršėną dėl žmonos mirties. Telydi Jus paguoda bei dvasios stiprybė šią sunkią netekties valandą“, – teigia G. Paluckas.