Mugės metu vilniečiams ir miesto svečiams buvo demonstruojami nacionaliniai rankų darbo kūriniai, pristatomi tautų nacionaliniai valgiai, jų ruošimo subtilybės ir receptūrų įvairovė.

Tęsiant gražias kultūrinių mainų tradicijas tarp Vilniaus ir Gdansko, šiomis dienomis pristatomos Gdansko kultūros dienos Vilniuje.

Šventinėje programoje dalyvavo Gdansko miesto meno kolektyvai ir koncertavo tautinių bendrijų - žydų, karaimų, totorių, lenkų, rusų, vokiečių ir lietuvių atstovai.

Pirmą kartą mugės metu debiutavo jaunimo muzikos grupių festivalis ,,B- 34,4” - būtent tiek kilometrų yra nuo Vilniaus iki Baltarusijos.

Tautų mugėje savo meistrystes demonstravo ir amatininkai. Kaimynai latviai ir lenkai turi savo atskiras ekspozicines zonas. Gurmanus lepino septynios užeigos, surengtas grilio konkursas.

Vakare vilniečiai galėjo stebėti reginį „Devynios Vilniaus ugnys".

Pirmą kartą Tautų mugės organizatoriai įsteigė Padėkos prizus - stiklo kriaušes, kurias išliejo žemaitis Vygantas Paulauskas. Mugės apdovanojimai skirti vienam iš meno kolektyvų, rėmėjų, amatininkų ar virtuvės meistrų, sugebėjusių geriausiai atspindėti daugianacionalinio Vilniaus rudenėjančią dvasią.