Sausio 3 dieną, kai vyko konkursas, jis parašė prašymą pasitraukti iš partijos. Prašymas įteiktas partijos Panevėžio skyriaus pirmininkui Maurikijui Grėbliūnui.

Anksčiau Panevėžio miesto taryboje dirbęs garsus sportininkas neneigia, kad sprendimui trauktis iš partijos turėjo ir tas konkursas, tačiau tikina, jog tai nebuvo pagrindinė priežastis.

„Tai nereiškia, kad netapęs Kūno kultūros ir sporto centro vadovu supykau ir bėgu iš partijos. Jokiu būdu ne. Daug metų buvau politikoje ir puikiai suprantu, kad kiekviena partija, kiekviena politinė jėga siekia užimti kuo daugiau reikšmingų pozicijų. Partijoje turi būti bendraujama, tariamasi. TS-LKD Panevėžio skyriuje to nebuvo. Man nepriimtina žema politinė prekyba“, – „Sekundei“ teigė V. Urbonas.

Politiniai žaidimai

Dar gerokai prieš konkursą į Kūno kultūros ir sporto centro vadovo postą mieste buvo kalbama, kad vadovo kėdė atiteks socialdemokratui 56 metų Sauliui Raziūnui, jame dirbusiam direktoriaus pavaduotoju.

Esą konservatoriai su socialdemokratais iš anksto susitarė dėl antrojo vicemero ir centro vadovo kandidatūrų. Tiksliau – socialdemokratai už jiems atiteksiančią minėto centro direktoriaus kėdę nusileido konservatoriams, panorusiems valdžioje turėti bent vieną savo atstovą, ir antruoju vicemeru buvo išrinktas M. Grėbliūnas. Kaip žinia, konkursą į KKSC vadovo vietą laimėjo S. Raziūnas.

V. Urbonas sako, kad jau kurį laiką jautėsi nereikalingas kaip partijos narys. Jo niekas niekur nekvietė, su juo nesišnekėjo, nesitarė. Būti vien statistiniu partijos nariu sportininkas nenorėjo.
„Esu veiklus žmogus, manęs netenkinta vien turėti partijos nario bilietą“, – pabrėžė V. Urbonas.
Pasak jo, miesto Taryboje dirbantys partiečiai ignoravo ne jį vieną. Ir kiti skyriaus nariai buvo tarsi už borto. 

„Taryboje dirbantys TS-LKD atstovai, nesitardami su skyriaus nariais, net neklausdami jų nuomonės, priima miestui svarbius sprendimus. Tas nesiskaitymas mane ir paskatino apsispręsti trauktis iš partijos“, – sakė V. Urbonas.

TS-LKD partijos Panevėžio skyriaus pirmininkui M. Grėbliūnui jis parašė daugiau nebegalįs taikstytis su skyriaus veiklos dezorganizavimu, amoralia politika ir darbo metodais.
Paklaustas, galbūt ketina išsiimti kitos partijos bilietą, V. Urbonas patikino, kad ne.

Skyriaus pirmininkas tyli 

M. Grėbliūnas, „Sekundės“ paklaustas, ką mano apie V. Urbono pasitraukimą iš partijos ir jo išdėstytus argumentus, prisipažino nežinąs ką galvoti.

„Tai – jo sprendimas ir jo nuomonė“, – tepasakė jis.

M. Grėbliūno teigimu, V. Urbonas nebuvo aktyvus narys, senokai nedalyvavo skyriaus veikloje.
Anot pirmininko, aktyvių narių ir šiaip nėra daug. 

Jam negaila ir iš partijos išstoti norą pareiškusio Dainiaus Ožalo, nes ir šis esą sėdėjo rankas sudėjęs.