Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius kreipėsi į teismą, kad šis įpareigotų vilnietę architektę Gražiną Eleną Juknevičienę likviduoti neteisėtos statybos Neringoje padarinius. Klaipėdos apskrities Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento specialistai nustatė, kad vilnietė be jokių leidimų ir suderintų projektų rekonstravo garažą Nidoje, Purvynės g. 61.

G.E.Juknevičienė yra KNNP direktorės Aurelijos Stancikienės motina. Minėtame garaže įrengtose gyvenamosiose patalpose glaudžiasi pati A.Stancikienė su šeima.

Buvo nustatyta, kad šis garažas iš tiesų pertvarkytas į gyvenamąsias patalpas - pakeistos grindų ir sienų plytelės, sienos apšiltintos akmens vata ir apkaltos gipso plokštėmis, pakeistos vidaus pertvaros, iškeltas dūmtraukis, įstatyti plastikiniai langai, o vietoj vartų - plastikinės durys. Tokie pertvarkymo darbai priskiriami prie rekonstrukcijos darbų. O jiems esą leidimo nebuvo duota.

Pasak Klaipėdos apskrities viršininko, jis dar birželį raštu įpareigojo patalpų savininkę G.E.Juknevičienę per tris mėnesius likviduoti savavališkos statybos padarinius. Tačiau iš jos nebuvo gauta jokio atsakymo, darbai taip pat neatlikti.

"Labai keista, kad vadovai, kurių pareiga imtis priemonių, kad būtų stabdomos savavališkos statybos, toleruoja įstatymų pažeidimus. Tai blogas pavyzdys kitiems asmenims", - piktinosi V.Rinkevičius.

Jis įrodinėjo, kad tokie reikalavimai taikomi ne tik A.Stancikienei, bet ir kitiems buvusiame garažų komplekse gyvenamuosius būstus įsirengusiems neringiškiams. Už tai, kad A.Stancikienė atgaline data esą mėgino įteisinti savo motinos garaže atliktus statybos darbus, ją prieš kurį laiką barė ir tiesioginiai viršininkai. Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotojo įsakymu sudaryta komisija nustatė, kad A.Stancikienė supainiojo viešuosius bei privačius interesus, pažeidė valstybės tarnautojų nesavanaudiškumo principą.

Komisijos išvadose teigiama, kad patalpos, esančios Purvynės g.61 ir priklausančios A.Stancikienės motinai G.E.Juknevičienei, nėra gyvenamosios paskirties statiniai. Kadangi KNNP direkcijos vadovė pati neslėpė šiose patalpose gyvenanti, anot komisijos, jos naudojamos ne pagal nustatytą paskirtį.

Specialistų grupė taip pat pripažino, kad A.Stancikienės motinai priklausančiose patalpose statybos (remonto) darbai atlikti neturint būtinų dokumentų. Pabrėžta, kad darbų įteisinimo procedūra buvo pradėta jau atlikus statybos darbus.