Pajūryje apie artėjantį rudenį kol kas primena tik anksti raudoniu nusidažiusios šermukšnių uogos. Senoliai nuo seno sako, kad anksti paraudę šermukšniai pranašauja šaltą žiemą, rašo „Klaipėda“.

Klaipėdos krašto bitininkų bendruomenės pirmininkas Arūnas Neverdauskas pastebi ir kitų šios žinios pranašų. "Esu pastebėjęs, kad bitės pradėjo ruoštis šalčiams. Jau dabar jos prieš avilio laką yra suformavusios savotišką pikio tvorelę. Taip jos stengiasi, kad šiluma neišeitų iš avilio“, – tikino A.Neverdauskas.

Žolininkė Adelė Karaliūnaitė, paklausta, kokia šiemet galėtų būti žiema, patikino, kad ji bus ankstyva ir šalta. "Mano manymu, jau pirmasis šaltis prasidės taip, lyg ledynmetis prasidėtų“, – aiškino A.Karaliūnaitė. – "Jau yra taip buvę. Šiemet laukia viena iš tų žiemų, kurios prasideda labai anksti. Ko gero, ji ne tik anksti prasidės, bet ir ilgai tęsis, nes augalai šaknis suleido į žemę labai giliai. Taip augalas ruošiasi žiemai“, – tikino A.Karaliūnaitė. A.Karaliūnaitės spėjimu, pirmosios rimtesnės šalnos turėtų prasidėti jau rugsėjo paskutiniąją savaitę.