Studentai, neturintys ir neplanuojantys ateityje pateikti reikalaujamų dokumentų, privalės apleisti gyvenamąsias patalpas per artimiausią savaitę. Nespėję ar pamiršę, tačiau dokumentus turintys gyventojai turės galimybę juos pristatyti administracijai ir vėliau.

„Su tais, kurie nebus atsiuntę reikiamų dokumentų, mes bendrausime ir aiškinsimės: ar pamiršo, ar neturi, ar ta informacija iki jų neatėjo. Nebus taip, kad visų, kurie jų neturi, sukabinsime sąrašą ir prašysime išeiti. Taip tikrai nebus, viskas vyksta civilizuotai“, – šmaikštauja Vilniaus universiteto būsto vadovas Nerijus Cecilionis.

Reikalavimas galios ir į svečius norintiems užeiti gyventojų artimiesiems bei draugams: įleidžiami bus tik lankytojai, galintys pateikti galimybių pasą ar alternatyvią pažymą. Fizinė dokumentų patikra prieš įžengiant į bendrabutį vykdoma nebus – už svečius ir jų teisę būti bendrabučio patalpose atsako patys studentai.

„Gyventojai yra atsakingi už savo svečius ir sutartyje yra parašyta, kad už jų elgesį, šiuo atveju, kad turėtų galimybių pasą ir nesirgtų, atsako gyventojas“, – teigia N. Cecilionis.

„Vis tiek mes visi naudojamės bendromis patalpomis. Kažkaip gal geriau jautiesi, jei žinai, kad ir kiti, kurie čia gyvena, yra pasiskiepiję ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų. Be to, kaip suprantu, jei testuojiesi, irgi gali gyventi, tai kaip ir nėra problemos – aišku, ne visiems,“ – universiteto sprendimą komentuoja jau ketverius metus bendrabutyje gyvenanti studentė.

Anot universiteto būsto vadovo N. Cecilionio, administracija skundų nesulaukė ir šiuo metu galimybę tęsti gyvenimą bendrabutyje turi apie 50 proc. studentų: likusieji reikiamų dokumentų dar nepateikė. Vis tik N. Cecilionis nesijaudina ir sako, kad laiko dar yra.

Galimybių pasas – viena iš Vilniaus universiteto taikomų Covid-19 prevencijos priemonių. Aukštosios mokyklos bendrabučiuose taip pat prašoma dėvėti kaukes bei dezinfekuoti rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (855)