Eltai jis patvirtino gavęs tokį pasiūlymą. Pasak D. Gaižausko, už jo kandidatūrą vienbalsiai balsavo Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai.

Šiuo metu D. Gaižauskas yra Seimo Kriminalinės žvalgybos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas.

Jis nesiryžo spėlioti, kas iš jo galėtų perimti šias pareigas. „Aišku, kad nebūsiu ant dviejų kėdžių. Šiai komisijai galėtų vadovauti kas nors iš joje dirbančių „valstiečių“ – Jonas Jarutis arba Viktoras Rinkevičius“, – Eltai sakė D. Gaižauskas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė sako, kad šį ketvirtadienį gali paaiškėti, kas vadovaus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), iš pirmininko pareigų pasitraukus „valstiečių“ frakciją palikusiam Vytautui Bakui.

Pasak R. Baškienės, pirmininko postas pagal kvotą priklauso „valstiečiams“, bet pirmiausia planuojama papildyti NSGK dar vienu parlamentaru.

„Tik vėliau bus apsispręsta - siūlyti D. Gaižausko, Jono Jaručio ar kitą kandidatūrą. Aišku, tai priklausys ir nuo NSGK apsisprendimo, kuris balsuos dėl pirmininko kandidatūros, manau, trečiadienį“, – pirmadienį Eltai sakė R. Baškienė.

Jeigu viskas vyktų pagal tokį scenarijų, tai jau ketvirtadienį dėl naujo NSGK pirmininko balsuotų visas Seimas.

Kaip ELTA jau skelbė, iš Seimo valdančiosios „valstiečių“ frakcijos pasitraukęs V. Bakas ketina pasitraukti ir iš Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko pareigų.