„Aš pasakysiu griežtai, kad visas šis procesas, kuris vyksta keletą mėnesių, šis koalicijos formavimas yra akių dūmimas. Kuomet Ramūnas Karbauskis pirmą kartą pasakė, ka, jeigu jis nelaimės rinkimų, jis trauksis iš koalicijos į opoziciją, jungsis prie mūsų, aš jau tuomet pasakiau, kad tai baigsis vienu dalyku - susisiekimo ministro Roko Masiulio nuėmimu. Nes kalbos jau seniai Seime buvo, kad jis netinka, nepatinka. Jis yra per daug nepriklausomas, nesuvaldomas ir daro taip, kaip jam atrodo reikia daryti, neklauso nei R. Karbauskio, nei Sauliaus Skvernelio, todėl jį reikia „paliuosuoti“. Ir štai, pažiūrėkime, vakarykštis Gedimino Kirkilo pranešimas, kad taip, naujoje Vyriausybėje garantuotai neliks vieno ministro – pono Masiulio“, - penktadienį „Žinių radijui“ teigė G. Landsbergis.

TS-LKD pirmininko nuomone, po liepos 12 dienos Vyriausybė liks lygiai tokia pat, kaip ir buvo iki šiolei, tik be vieno ar dviejų ministrų. G. Landsbergis taip pat neatmeta galimybės, kad L. Linkevičius ir R. Karoblis pasikeis tarpusavyje ministerijų vadovų postais.

„Dviejų ministrų reikia, kad Vyriausybė ne tik grąžintų įgaliojimus, bet ir patvirtinti iš naujo programą Seime. Manau, kad tai bus. Manau, kad du ministrai bus pakeisti, ir programa bus tvirtinama iš naujo. Du ministrai, kurie gali išjudėti, – ponas Masiulis. Jis bus atleistas. Noriu pabrėžti, kad jis yra populiariausias ministras šioje Vyriausybėje, jo darbams žmonės labiausiai pritaria. Ir, ko gero, Linas Kukuraitis. Neatmesčiau galimybių, kad būtų kokių judėjimų, kad du ministrai susikeistų vietomis. Vietomis pasikeistų užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrai“, - teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad „valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) bando formuoti valdančiąją koaliciją. Kaip viešai skelbiama, pasirašius naują koalicinę sutartį, numatančią kitokias ministerijų kvotas koalicijoje dalyvaujančioms partijoms, keistųsi dalis šios Vyriausybės ministrų.

Pasirašytame trijų partijų memorandume taip pat pažymima, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis savo postą turėtų išlaikyti, o Seimo pirmininko postą siūlys Socialdemokratų darbo partija.