2016-ųjų pavasarį, prasidėjus Seimo rinkimų politinei kampanijai, VRK pradėjo tyrimą dėl paslėptos politinės reklamos ir rinkėjų papirkimo su Ramūnu Karbauskiu susijusiuose renginiuose. Tyrimo duomenimis, „Agrokoncernas“ metais iš viso šiai paramos veiklai skyrė net 798 978,95 Eur. Nors VRK darbo grupė, įvertinusi surinktą medžiagą, nenustatė, kad buvo pažeisti Seimo rinkimų ar Finansavimo įstatymai, tačiau įvertino, kad taip galimai buvo pažeistos Mokesčių įstatymų nuostatos dėl paramos skyrimo. Buvo rekomenduojama dėl šių pažeidimų VRK perduoti surinktą medžiagą Valstybinei mokesčių inspekcijai, tačiau išvada niekados nebuvo svarstyta VRK posėdyje ir dėl jos nebuvo priimti jokie kiti procesiniai veiksmai.

Pasak G.Landsbergio, įdomu, kad tyrimo veikloje dalyvavo ne tik darbo grupės nariai, bet ir dabartinė VRK pirmininkė L. Matjošaitytė, tuo metu ėjusi VRK pirmininko pavaduotojos pareigas ir aktyviai kuravusi šį tyrimą, todėl buvo susipažinusi su jos išvadomis ir pačia faktine medžiaga, kuri yra ne ką svarbesnė nei darbo grupės pateiktos išvados. Tiek naujos sudėties VRK, tiek jos pirmininkė L. Matjošaitytė nei po paskyrimo, nei iki šiol neperdavė darbo grupės išvados VRK narių svarstymui posėdyje, todėl išvada nėra priimta, o svarbi informacija apie mokestinius pažeidimus, kuriuos galimai atliko „Agrokoncernas“ ir R. Karbauskis skirdami paramą, nėra perduota VMI.

Parlamentaras G. Landsbergis, atsižvelgdamas į šiuos faktus, kreipiasi į Generalinę prokuratūrą ir prašo „atlikti tyrimą bei nustatyti, ar L. Matjošaitytė, siekdama naudos sau - tapti VRK pirmininke - mainais į nominaciją ir didžiausios valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos palaikymą jos kandidatūrai galimai neįsipareigojo nuslėpti R. Karbauskiui ir LVŽS nepalankų tyrimą bei VRK išvadą? Jeigu tai pasitvirtintų, ar galima tai traktuoti, kaip prekybą poveikiu siekiant padėti R. Karbauskiui ir LVŽS išlaikyti dalykinę reputaciją, kuriai kenkia VRK nustatyti jų padaryti pažeidimai, o „Agrokoncernui“ išvengti mokestinio patikrinimo dėl jo suteiktos paramos mainais į VRK pirmininko postą“? - klausia G.Landsbergis.

Taip pat prašoma nustatyti, ar L. Matjošaitytė nepiktnaudžiavo tarnyba neteikdama VRK svarstyti ir tvirtinti darbo grupės parengtos išvados ir nepranešdama apie galimus „Agrokoncerno“ ir R. Karbauskio mokestinius pažeidimus Valstybinei mokesčių inspekcijai.