Be to, anot jo, kyla klausimas dėl apskritai visos Vyriausybės atsakomybės.

„Akivaizdu, kad premjeras pripažino, kad šita Vyriausybė nesusitvarkė su kilusiomis problemomis, iššūkiais, klausimas dabar lieka vienintelis: ar pripažinus, kad tiek bėdų Vyriausybėje yra, premjeras gali toliau eiti pareigas pats. Premjeras turėtų atsistatydinti“, – DELFI sakė G. Landsbergis.

Anot jo, problemų yra visur – mitingas dėl medžių, Labanoro kirtimai ir t.t. Jis kelia klausimą, kodėl lieka dirbti Socialinės apsaugos ir darbo ministras (SADM) Linas Kukuraitis.

„Juk yra visa nepavykusi, tiesą sakant, vaiko teisių reforma, už kurią atsakomybę neša visiškai Kukuraitis. Čia jau galima kalbėti apie platesnį ministrų ratą. Bet jau nebeverta po vieną ministrą rankiotis, reikia prašyti paties premjero atsakomybės“, – sakė G. Landsbergis.

DELFI primena, kad šiuo metu švietimo ir mokslo ministrės pareigas eina Jurgita Petrauskienė, aplinkos ministras yra Kęstutis Navickas, kultūros ministrės pareigas eina Liana Ruokytė-Jonsson.

Paklaustas, kada nuneš jų atstatydinimo pareiškimus, Vyriausybės vadovas atsakė, kad jo susitikimas su prezidente Dalia Grybauskaite yra numatytas trečiadienį.