„Kalbėtis aš tikrai matau poreikį, galimybę ir neatmesiu, kad mes tą darysime tiek įtraukiant ir tų partijų, kurios, galbūt, neformuos Vyriausybės, darbus į programą, jeigu jie yra suderinami – su ta pačia Socialdemokratų partija, su kuria buvome kartu opozicijoje ir dažnai gynėme labai panašius principus ir vertybes“, – sakė jis.

„Tikėčiausi, kad yra suderinamumo, jeigu toks interesas būtų, iš jų partijos ir lygiai taip pat norėčiau tikėtis ir palaikymo darbams, kurie ir jiems yra priimtini: kalbėsime apie švietimo srities svarbius darbus ar sveikatos srities darbus“, – sakė jis.

G. Landsbergis taip pat sakė manantis, kad konservatorių sėkmę galėjo lemti valdančiųjų „valstiečių“ pasirinkta strategija raginti „balsuoti prieš konservatorius, Landsbergį, Laisvės partiją“.

„Mūsų pozicija buvo kitokia: skatinome balsuoti už, nesivėlėme į kritiką, neatsakinėjome į primestus kaltinimus, akcentavome savo privalumus, kaip mes juos supratome, kaip mes tikėjomės, kad mus supras rinkėjas, siekiame pasiekti antrojo turo rinkėją (...), t.y. socialdemokratų, Darbo partijos“, – sakė G. Landsbergis.