Paklaustas, kaip mano, kodėl I. Šimonytė gavo mažiau balsų negu pirmajame ture, jis atkreipė dėmesį, kad dar visi balsai nesuskaičiuoti.

„Reikės vertinti visą rezultatą, kampaniją aš vertinu vienareikšmiškai pozityviai, nes Tėvynės Sąjungos kandidatui tokie balsų skaičiai labai geri, tai yra didžiulis rezultatas, didžiulis pasitikėjimas, todėl dabar reikia ta „taškelių“ banga, kuri kilo, važiuoti toliau“, – kalbėjo TS-LKD lyderis.

Paklaustas, galbūt persigalvojo ir kaip siūlė Ramūnas Karbauskis anksčiau, sutiktų formuoti Vyriausybę dabar bei matytų I. Šimonytę premjerės poste, jis atsakė, kad vyriausybei formuoti neužtenka vien sutikimo.

„Faktas tas, kad turi būti balsų pakankamai. Karbauskis kol kas jokių žingsnių nesiima, kad ta Vyriausybė susiformuotų nauja, todėl aš realistiškai niekada nevertinau ir dabar nevertinu. Yra kriziniai variantai, kuriuose yra mažumos vyriausybė, bet esame apie juos jau ir anksčiau kalbėję“, – samprotavo jis.

G. Landsbergio buvo klausima, ar siūlytų Šimonytei stoti į TS-LKD. „Tai yra visiškai jos sprendimas, mes esame atvira partija ir Ingridai Šimonytei, ir taip pat ir jums“, – žurnalistui atsakė jis.

TS-LKD lyderio paklausus, ar partijos parama nepablogino I. Šimonytės padėties, tikino, kad ši deklaruojama parama buvo atvira nuo pat pradžių.

„Pirminiai rinkimai neleido nei kaip nors pasislėpti, nei pabėgti nuo to, kad Tėvynės Sąjunga rėmė šitą kandidatę, tik jos pergalė yra tai, kad ji sugebėjo sulaukti paramos iš daugiau žmonių, negu tik iš Tėvynės sąjungos, ir tai yra didysis pasiekimas“, – teigė jis.

G. Landsbergis teigė, kad paskambino G. Nausėdai jo pasveikinti ir pasakė, kad sunkioji dalis tik dabar prasideda. „Lengvas pasivaikščiojimas po parką rinkimuose yra juokas, dabar reikės rimtus darbus dirbti. Tikrai esame pasiruošę visuose formatuose, kurie yra reikalingi Lietuvai, bendradarbiauti, dirbti, ieškoti sprendimų“, – apie ateities darbų perspektyvas su naujai išrinktu prezidentu kalbėjo jis.