G. Landsbergis naująją V. Ušacko darbovietę „Avia Solutions Group“ (ASG) ir jos akcininką pavadino pavadino „ne pačios geriausios reputacijos asmenimis“.

„Asmeniškai apgailestauju, kad buvo pasirinkta, švelniai tariant, ne pačios geriausios reputacijos bendrovė ir ypač jos pagrindinis akcininkas, kurie figūravo ne viename nacionalinio saugumo požiūriu grėsmingame kontekste“, – BNS sakė G. Landsbergis.

Anot konservatorių lyderio, „valstybės institucijų požiūris bei dėmesys į šią bendrovę bei jos akcininką turėtų ir toliau išlikti kritiškai principingas“.

Kartu jis pabrėžė, kad V. Ušackas šiuo metu yra privatus asmuo, jis nebėra konservatorių politinės bendruomenės narys, todėl yra laisvas pats rinktis savo tolesnį profesinį kelią. Anot jo, Vakaruose yra įprasta, kad buvę diplomatai baigę karjerą valstybės tarnyboje kartais renkasi akademinę arba verslo kryptis.

V. Ušackas nuo antradienio dirba „Avia Solutions Group“ direktorių tarybos nariu, jis koordinuoja užsienyje esančių biurų veiklą ir padės grupės investicijų komandoms investuoti į naujus regionus.

V. Ušackas diplomatu dirbo nuo 1991 metų, 2008-2010 metais buvo Lietuvos užsienio reikalų ministru. Jis yra vadovavęs Lietuvos ambasadoms JAV ir Britanijoje, ES diplomatinėms misijoms Afganistane ir Rusijoje.

V. Ušackas bandė sėkmę pastaruosiuose Lietuvos prezidento rinkimuose. Jis dalyvavo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminiuose kandidato į prezidentus rinkimuose, tačiau juose pralaimėjo buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei.

V. Ušackas pranešė, kad prieš prieš kelias savaites paliko partiją. Jis taip pat tikina, kad įmonės veikla Rusijoje nekelia grėsmės Lietuvos saugumui, ji nebendradarbiauja su asmenimis, esančiais ES sankcijų sąraše.