Pasak LSDP pirmininko, šis epizodas partijos istorijoje yra unikalus.

„Iki šiol buvo susiformavusi praktika, kad sprendimai yra priiminėjami frakcijoje ir partija lieka nuošaly, bet ši praktika pasikeitė atėjus naujam pirmininkui, tai yra man, ir politikos darymas, kaip žmonės dažnai sako, keliasi atgal į partiją. Ir aš tikrai manau, kad kai kuriems frakcijos nariams tai nelabai patinka“, – sako G. Paluckas.

Jo teigimu, dabar partijos viduje bus aiškinamasi, ar reikia laikytis partinių sprendimų, kaip tai numato LSDP statutas, ar galima improvizuoti ir laisvai veikti, bet Socialdemokratų frakcijos Seime pasiskelbti opozicine įpareigoti nežada.

„Partija tikrai neįpareigos dabar frakcijos [Seime] skelbtis opozicine frakcija, [...] partija savo ruožtu įpareigos frakciją balsuoti vienu ar kitu klausimu vienaip ar kitaip. Dalis frakcijos gali laikytis to, dalis ne, bet tai ilgainiui išsispręs“, – priduria LSDP pirmininkas.

Premjeras Saulius Skvernelis taip pat atkreipia dėmesį į LSDP vidines problemas. Jis teigia, kad žinant, kas vyko Socialdemokratų partijos viduje, nereikėtų stebėtis ir dėl to, kas atsitiko.

„Socialdemokratų partijos pirmininkas nematė aiškių ne tik tendencijų, bet ir signalų komunikuodamas [partijos] viduje, kad Seime frakcijoje yra visiškai kitoks nusiteikimas ir nuotaikos“, – įsitikinęs S. Skvernelis

Pasak premjero, šiandienos susitarimas tarp socialdemokratų ir „valstiečių“ įvykdytas remiantis Seimo statutu ir reiškia, jog valdančioji dauguma vis dar yra.

„Nepamirškime vieno esminio dalyko: Seimo nariai yra išrinkti, jie turi laisvą mandatą, Seimo statutas numato būrimosi į koalicijas ir į frakcijas principus. Tas ir buvo padaryta. Kaip ir numatyta statute, yra pasirašytas susitarimas tarp frakcijų, ir tai numato daugumos suformavimą [...] “, – teigia premjeras.

Tuo metu „Verslo žinių“ vyriausiasis redaktorius Rolandas Barysas pastebi, kad rinkėjai dabar jaučiasi nesaugūs, kai, jo teigimu, socialdemokratų vidinės problemos tapo nacionaline problema.

„Tie dešimt socialdemokratų sprendžia savo asmenines problemas. Jų amžius yra toks, kad jiems beliko dar kadencija ir paskui – pensija, ir [jie] visiškai negalvoja apie tai, kas ištiks Socialdemokratų partiją. [...] Jie puikiai suprato, į kokią krizę veda savo partiją. Ir čia mes matome kartų kaktomūšą, kuri virto į nelabai gerą pavidalą, kuris yra kliuvinys mūsų valstybei“, – sako R. Barysas.