„Tiek ponas J. Statkevičius, tiek ponia R. Vanagaitė savo pareiškimais stipriai šovė pro šalį. Čia taip švelniai pavadinus. Bet mūsų elito, nuomonių formuotojų reakcija irgi yra šiek tiek neadekvati“, - Žinių radijo laidoje „Opozicija“ sakė jis.

Politikas penktadienį kalbėjo, kad istorijoje buvęs ne vienas atvejis, kai reakcija į įvykį buvo perdėta.

„Istorijoje jau yra buvę tokių dalykų, ypač Amerikoje, jei prisiminsime makartizmo laikotarpį – senatorius Makartis (J. McCarthy) buvo užkūręs raudonųjų persekiojimo sistemą dėl bendradarbiavimo su komunistais. Tada buvo tokia situacija, Šaltasis karas. Dėl menkiausių įtarimų žmonės būdavo net į kalėjimus sodinami, atleidinėjami iš darbų. Nuo tokių persekiojimų nukentėjo nuo keliolikos iki keliasdešimt tūkstančių žmonių. Šiandien, kai aš girdžiu p. Statkevičiaus pareiškimo vertinimą - „išsiųskime jį į Čečėniją ir lai jis ten Kadyrovui dizainą ruošia, tikriausiai apeliuojant į seksualinius dalykus, tai realiai perlenkta lazda. Tai skaldo visuomenę ir tai yra neadekvatu“, - įsitikinęs socialdemokratų lyderis.

Jis pabrėžė neginantis R. Vanagaitės, tačiau nesutinkantis su visuomenės reakcija.

„R. Vanagaitė absoliučiai nepataikė tiek į bendras istorines, vertybines nuostatas, tiek į istorinius faktus. Jos pareiškimas yra absoliučiai neteisingas, tačiau vertinimai, kai tiek Statkevičius, tiek Vanagaitė kviečiami linčo teismui, yra absoliutus absurdas. Visa ši situacija ir jos įaudrinimas yra nenormali. Visiems reikia šiek tiek nusiraminti“, - patarė jis.

Visą laidos įrašą galima rasti čia.