„VALIOOOOOO!!! Nuo šiandien Gabrielius matys savo savo mamą Gražiną Leščinskienę 1 kartą per mėnesį po 3 valandas. Fantastinis naujos advokatės Reiersen Ekaterina darbo rezultatas (per tokį trumpą laiko tarpą )! Aš esu tokia laiminga. Nauja advokatė mato realią galimybę metų bėgyje berniuką visam sugrąžinti namo!“, – džiūgauja N. Ozolina.

Pati G. Leščinskienė sakė nenorinti su DELFI šia tema kalbėti. Prieš tai ji, dėkodama už paramą, džiugią žinią pranešė Darbo partijos pirmininkui, Europos Parlamento nariui Valentinui Mazuroniui.

G. Leščinskienės mama, Gabrieliaus močiutė Regina Stašienė DELFI teigė kol kas težinanti, kad mama vaiką galės matyti kartą per mėnesį.

„Viskas spręsis vėliau, dabar svarbu, kad pasimatymai bus. Džiaugiuosi – kai tiek šiukšlių pripila žmonės, kaip ant mielių žmogus augi atgavęs teisę pasimatyti. Aš visą laiką kalbėdavau – kuo nusikalto vaikas, kad jį laikyti žiauriau negu kalinį. Kaliniams pasimatymai ir visa kita galimi, o čia vaikas uždarytas, atskirtas ir nieko. Šito aš niekad nesupratau ir nesuprasiu“, – kalbėjo R. Stašienė.

Pasak jos, dabar įsižiebė viltis.

Regina Stašienė

DELFI primena, kad sūnaus globos teisės G. Leščinskienei atimtos praėjusių metų vasario mėnesį. Motina neteko ne tik sūnaus globos – jai taip pat uždrausta su juo matytis.

Vasario pradžioje Norvegijos Moldės mieste atliktas procesas lėmė, su kuo toliau gyvens mažametis Gabrielius, kurį iš motinos paėmė atsakingos tarnybos.

Kovą dėl sūnaus praėjusiais metais G. Leščinskienei apsunkino tai, kad Gabrielius buvo pagrobtas iš Norvegijos taip mėginant jį pargabenti į Lietuvą.

Sausio pabaigoje Norvegijoje dingęs ir Švedijoje surastas septynerių metų lietuvos pilietis kurį laiką buvo prižiūrimas Švedijos vaikų teisių apsaugos tarnybos. Pagal dvišalę Lietuvos sutartį su Švedija, vaikas turėjo būti perduotas Lietuvai, tačiau vėl atsidūrė Norvegijoje.

Norvegijos policijos duomenimis, vaikas dingo per susitikimą su biologine motina Moldės mieste. Ji buvo apklausta dėl vaiko pagrobimo, tuomet jai pareikšti įtarimai melavus pareigūnams.

Siekiant grąžinti Gabrielių mamai, Lietuvoje ir Norvegijoje ne kartą rengtos protesto akcijos.