Politiko teigimu, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai jį apklausė maždaug prieš dvi savaites kaip liudytoją. Pareigūnus domino jo susitikimas su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, jis yra ir kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas bei naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

„Buvo klausiama apskritai apie tai, ką aš žinau iš to, kas vyksta, kas susiję su tuo liberalų ir „MG Baltic“ tyrimu. Pagrindinis paaiškinimas buvo tas, kad po išrinkimo partijos pirmininku 2015-aisiais aš turėjau eilę susitikimų su įvairiais žiniasklaidos atstovais, vienas iš tų susitikimų buvo tas (su R.Kurlianskiu – BNS) ir jiems ta informacija buvo įdomi“, – BNS teigė G.Landsbergis.

G.Landsbergis pirmą kartą TS-LKD pirmininku išrinktas 2015-ųjų gegužę.

Konservatorių vadovas sako, kad susitikimas su R.Kurlianskiu, kaip ir su kitų žiniasklaidos priemonių atstovais, buvo pažintinis.

„Nebuvo jokių insinuacijų (...). Tai buvo daugiau ar mažiau mano iniciatyva, kaip ir su visais kitais. Tikslas – susipažinti ir pabendrauti“, – teigė jis.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Šioje byloje liudytojų statusu apklausta ir daugiau Seimo narių, tarp jų – didžioji dalis praėjusios kadencijos Seimo liberalų, konservatorius Mantas Adomėnas.

Vasario pabaigoje teisėsauga pateikė įtarimus papirkimu bei prekyba poveikiu ir pačiam juridiniam asmeniui – koncernui „MG Baltic“. Koncernas įtarimus neigia.