„Tai mažiausia nerimta. Jeigu norima atlikti kokį nors politinį veiksmą, priimti rimtą politinį sprendimą, tikriausia pradžioje reikia pasitarti pirmiausia su frakcija. Dabar tai atrodo kaip netgi noras pažeminti profesorių, mano senelį, ir tai ne kartą yra daryta, iškeliant klausimą, kad neva mes priimsime sprendimą, atiduodant visokiems gražuliams tą klausimą tąsyti po Seimą. Tai yra visiškai negarbinga“, - antradienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jo nuomone, jei nėra politinės valios, geriau „valstiečiai“ susilaikytų ir nebekeltų tokio klausimo.

„Jeigu tokio sprendimo Seime tiesiog negalima priimti, nėra tam politinės valios, aš nemanau, kad reikia tą klausimą tiesiog pradėti kelti. Tiesa sakant, prašiau kolegų „valstiečių“ tiesiog nebekelti šio klausimo apskritai. Manau, kad tai būtų garbingiausia šiandien“, - sakė G. Landsbergis.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis nemato jokių teisinių galimybių Aukščiausiosios Tarybos - Atkuriamojo Seimo pirmininką prof. Vytautą Landsbergį prilyginti valstybės vadovui arba Lietuvos Prezidentui.

„Akivaizdu, kad ponas V. Landsbergis nebuvo rinktas. (...) Jokių teisinių galimybių Aukščiausiosios Tarybos -Atkuriamojo Seimo pirmininką prilyginti valstybės vadovui arba Lietuvos Prezidentui nėra“, - antradienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis, remdamasis Konstitucinio Teismo (KT) sprendimu.

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad nebuvo jokio siūlymo, buvo išsakyta nuomonė.

„Aš nepasakiau siūlymo. (...) Aš pasakiau savo nuomonę, pasakiau, kad ta nuomonė turėtų būti derinama su frakcijoms, daugiskaita sakiau. Turime sužinoti, koks yra palaikymas šiuo klausimu, kokia yra nuomonė, nes tas klausimas aštrus jau 25 metus ir reikėtų vieną kartą pasakyti, arba taip, arba ne, ir viskas turėtų tuo ir pasibaigti“, - žurnalistams sakė V. Pranckietis.