„Edgaro Pilypaičio pergalė Šakių rajono mero rinkimuose yra labai svarbus riboženklis mūsų partijai. Per pastaruosius dvejus metus stengėmės atsinaujinti ir kalbėtis su kuo platesniu rinkėjų ratu. Ši strategija apėmė ir naujų, jaunų kandidatų paieškas, ir partijos programos pokyčius, ir naujų bendravimo su rinkėjais būdų pritaikymą. Šakiai yra pavyzdys, kaip ši atsinaujinimo strategija suveikė vietos lygmeniu. Ir nors toks kelias nebuvo lengvas, Seimo rinkimai tą parodė, tačiau pamažu matome gerus rezultatus: TS-LKD gali laimėti tiesioginius savivaldos rinkimus regionuose. Taip pat auga ir bendras pasitikėjimas mūsų partija, ką iliustruoja kylantys reitingai. Tai visą partiją įkvepia ateities darbams“, - teigia TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Jau pirmajame Šakių rajono mero rinkimų ture sėkmingai pasirodęs E. Pilypaitis pažymėjo.

„Esu dėkingas visiems Šakių krašto žmonėms, patikėjusiems mano siekiu nuoširdžiai darbuotis rajono žmonių labui. Aš, savo ruožtu, stengsiuosi šio pasitikėjimo nenuvilti. Tikiu, kad į vietos bendruomenės gyvenimą pažvelgę nauju žvilgsiu, dirbdami išvien galime nuveikti daug puoselėdami ir kurdami mūsų krašto grožį bei gerovę“, - sakė jis.

Preliminariais duomenimis, E. Pilypaitis surinko 56,97 proc. rinkėjų balsų. Išrinktasis meras iki šiol buvo Šakių rajono savivaldybės tarybos narys, savivaldybės mero pavaduotojas.