„Padėtis rimta. Ką čia vertinti. Labai rimta“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė G. Kirkilas.

Paklaustas, ar M. Bastys neturėtų trauktis ir iš Seimo, G.Kirkilas atsakė: „Manau, jam pačiam reikia spręst, nes neabejotinai, kad čia opozicija nesėdės rankų sudėjus“.

Jis teigė pats su Seimo pirmininkui pateikta VSD informacija dar nesąs susipažinęs, tačiau žada tai padaryti artimiausiu metu.

„Aiškinsimės situaciją, kiek čia yra rimta ir tikra.(...) Rytoj kviečiasi Seimo pirmininkas ir pat ryto, manau, kalbėsimės būtent apie tai“, – sakė vienas socialdemokratų vadovų.

Anot G. Kirkilo, situaciją dėl M.Basčio, kurį Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis jau paragino atsistatydinti iš Seimo pirmininko pavaduotojų, artimiausiu metu svarstys ir Socialdemokratų partijos vadovybė.

M. Bastys yra vienas iš aštuonių kandidatų į Socialdemokratų partijos pirmininko postą. Partijos lyderio rinkimai vyks šių metų gegužę.

G. Kirkilas teigė iki šiol žinojęs tik prieš kelerius metus žiniasklaidoje skelbtą informaciją apie M. Basčio tarpininkavimą organizuojant tuometinio Seimo pirmininko Vydo Gedvilo susitikimą su Rusijos atominės energetikos bendrovės „Rosatom“ atstovais.

Kitų VSD minimų duomenų apie M. Basčio ryšius ir kontaktus su nusikaltėliais ar buvusiais KGB darbuotojais G. Kirkilas teigė iki šiol nežinojęs.