„Suprasdami kolegos Vytauto emocijas vertinant „Amnesty International“ ataskaitą apie migrantus Lietuvoje ir pabrėždami joje keliamus itin svarbius klausimus, atsiribojame bei smerkiame asmeninį kolegos pasisakymą, nukreiptą į ministrę A. Bilotaitę. Politikoje galimos įtampos, galimi įvairūs nesutarimai bei karšti ginčai. Tačiau tai negali tapti pagrindu įžeidinėjimui bei žeminimui. Kviečiame visus taikyti aukščiausius etikos standartus politinėje ir kasdienėje veikloje“, – pranešime spaudai teigia L. Kukuraitis.

Apie situaciją Seimo salėje feisbuke paskelbė A. Bilotaitės frakcijos kolega Andrius Navickas.

„Šiandienos neeilinis posėdis. Vytautas Bakas, Žmogaus teisių komiteto narys, kalba tribūnoje ir teigia, kad „Amnesty international“ pateikė skandalingą ataskaitą, kurioje išsakyti rimti kaltinimai dėl elgesio su migrantais Lietuvoje. Įsijautęs pažadą visą valdžią pasodinti į kalėjimą. Normalus pasisakymas ir tikrai skatina įsigilinti į minėtą ataskaitą“, – pasakoja parlamentaras.

„Tačiau pagrindinis dalykas vyksta po kelių minučių. Bakas pakyla prie tos Seimo vietos, kur sėdi A. Bilotaitė. Paprastai Seimo narių pareiškimus klauso nedaug žmonių, bet A. Bilotaitė liko išklausyti.
Bakas prieina prie jos ir meta: „NUŽMOGĖJUSI KALĖ“ – teigė Seimo narys.

Pats V. Bakas neigė ministrei pasakęs tokią repliką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)