Šaltinių teigimu, prezidentė Dalia Grybauskaitė vidaus reikalų ministro pareikalavo kuo skubiau iš posto pašalinti FNTT vadovą generolą Romualdą Boreiką. Prezidentės esą netenkina menki tarnybos darbo rezultatai, daug nebaigtų bylų - kone kas antras ikiteisminis tyrimas yra nutraukiamas.

Neoficialiai teigiama, kad specialiosios tarnybos šalies vadovams pateikė duomenų, jog kai kurie tyrimai galėjo būti numarinti tyčia, juos skaldant į atskirus epizodus ir nutraukiant už kyšius.

Vidaus reikalų ministras sako, kad FNTT sunkmečio sąlygomis dirba normaliai, tačiau paramos R. Boreikai nereiškia.

Raimundas Palaitis, vidaus reikalų ministras, paklaustas, ar pasitiki R. Boreika, komentuoti atsisakė.

Pirmąjį signalą pakeisti FNTT vadovą D. Grybauskaitė esą pasiuntė paskelbusi, kad derėtų sujungti FNTT ir mokesčių inspekciją. Vidaus reikalų ministras teigia, kad sujungimas svarstomas, bet sunkiai įmanomas.

“Jeigu mes apjungtume į vieną instituciją ir mokesčių administravimą, ir baudžiamąjį persekiojimą, na aš nežinau, ar Lietuvos verslininkai labai apsidžiaugtų. Tai - viena, antra – FNTT, kuri vykdo baudžiamąjį persekiojimą, yra statutinė institucija, ten dirba pagrinde statutiniai žmonės”, - teigia R. Palaitis.

Premjeras teigia, kad FNTT galėtų dirbti racionaliau ir pasisako už institucijų jungimą.

“Mes manom, kad finansinių nusikaltimų tyrimas turėtų būti organizuotas racionaliai, padedant iš tikrųjų mažinti šešėlinės ekonomikos erdves ir gelmes. Apie tai esam ne kartą kalbėję. Iš čia tik galiu priminti pasaulio banko rekomendaciją, kad FNTT ir mokesčių inspekcijos veikla galėtų būti organizuota racionaliau, pakankamai nemažai tos veiklos apjungiant”, - teigia ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

Antrą kadenciją FNTT vadovu dirbantis R. Boreika komentuoti situaciją atsisako.