„Kuo daugiau valstybei Valdovų rūmų, kuo daugiau tautos namų, tuo labiau laimės valstybė“, - sakė F. Latėnas. Anot premjero patarėjo, Valdovų rūmus reikėtų statyti net tuomet, jei nebūtų likę jų pamatų.

Jis teigė, kad Valdovų rūmų kritikai yra praėję sovietų genocidą, iš jų ištrinta meilė tėvynei.

F. Latėnas svarstė, kad rūmuose turėtų atsirasti lenta, pažyminti, kad Valdovų rūmai pastatyti už mokesčių mokėtojų pinigus.

Dešimties stendų parodoje bus pristatoma rūmų atkūrimo idėja, atkūrimo procesai, atliekami darbai ir rūmų eksponatai. Parodo iniciatoriai sakė, kad ji skirta pasiekti periferiją.

Penktadienį spaudos konferencijoje nuskambėjo pasiūlymas priverstinai su paroda apie Valdovų rūmus supažindinti moksleivius, tačiau jis nesulaukė rūmų atkūrimo iniciatorių palaikymo.

R. Budrys: eksponatų kainos auga

„Čia ne pinigai suvalgomi ar skiriami saliutui, kur išmetami tūkstančiai ir nėra. Čia perkamos vertybės, kurios už 10 metų bus penkis, aštuonis o gal ir dešimt kartų brangesnės“, - žurnalistams teigė Lietuvos dailės muziejaus direktorius Romualdas Budrys. Jis pareiškė, kad eksponatų kainos bus paskelbtos jau rugsėjo 3 dieną – tada paaiškės ir jų meninė vertė, paskirtis.

Pasak R. Budrio, užpildyti visus Valdovų rūmus – ilgas procesas. „Mes stengiamės padaryti pradžią ir sukurti įvaizdį, kad jūs patenkate į istorinius, kunigaikščių rūmus, susipažįstate su Vilniaus pilių ir kunigaikščių istorija“, - aiškino jis.

Muziejaus vadovas tikino, kad nuo balandžio muziejuje dirba Valstybės kontrolės auditoriai, o kontrolei prieinami „absoliučiai visi dokumentai“.

DELFI jau skelbė, kad Valdovų rūmų interjerų eksponatams įsigyti 2005 – 2007 m. išleista 9 mln. litų. Vyriausybė neseniai pritarė, jog iš privatizavimo fondo šįmet tam būtų skirta dar papildomai 3,5 mln. litų. Į Valdovų rūmų statyba jau investuota per 100 milijonų litų, statybų baigimui ir įrengimui prireiks dar tiek pat.