„Šią savaitę lankiausi pas prokurorus. Oficialiai paneigiau man pateiktus įtarimus. Apie savo tolimesnius žingsnius informuosiu vėliau“, – tikina jis.

Kartu politikas dėkojo už žmogišką palaikymą ir tikino linkintis visiems vasariško savaitgalio.

Kaip DELFI jau skelbė, STT pareigūnų „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir Seimo narys Eligijus Masiulis buvo stebimi nuo praėjusių metų rugsėjo 23 d. Visus šiuos daugiau kaip septynis mėnesius ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai slapta stebėjo politiko ir verslininko susitikimus, kiek galėjo, įrašinėjo pokalbius.

Būtent šių susitikimų metu ir buvo aptariami galimai neteisėti sandoriai – įtariama, kad E. Masiulis už pinigus buvo pažadėjęs paveikti ar padaryti įtaką valstybės tarnautojams ar politikams dėl koncernui naudingų sprendimų priėmimo. Tai susiję su kelio Vilnius-Utena rekonstrukcija ir paminklo Jonui Basanavičiui statybomis.

Buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui šiuo metu yra pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu bei neteisėto praturtėjimo, nes jo namuose per kratą buvo rasta net 250 tūkst. Eur. Pastarieji įtarimai politikui galėtų būti panaikinti, jeigu jis sugebėtų įrodyti šių pinigų kilmę.

Tuo metu R. Kurlianskis įtariamas ne tik papirkimu, prekyba poveikiu, bet ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptį sudarančia pažyma.

Pasak šaltinių, pas „MG Baltic“ viceprezidentą buvo rasta Valstybės saugumo departamento pažyma, išduota dar 2012 m. Ją buvo pasirašę Panevėžio apygardos pareigūnai.