„Prašau priimti mane į Visasąjunginės Lenino Komunistinės Jaunimo Sąjungos narius. Duotus uždavinius pasižadu vykdyti. V. Landsbergis“, - rašoma matematikos sąsiuvinio lapą primenančiame dokumente.

Pats V. Landsbergis DELFI nepaneigė tokio prašymo egzistavimo ir sako, kad dokumentas panaudojamas jau ne pirmą kartą. „Buvo tokia istorija. 1952 m. mane paspaudė ir stojau“, - sakė politikas.

„Kai tik aš pasidarau aktualus, visą laiką kontora jį ištraukia“, - pridūrė V. Landsbergis.

Socialdemokratų Vilniaus miesto tarybos narys J. Požela teigia dokumentą atsispausdinęs iš 1994 m. išleisto kairiųjų žurnalo „Gairės“, be to, pasak jo, pastaruoju metu jis plinta elektroniniu paštu.

„Čia jokių smerktinų dalykų nėra. Tiesiog norėjosi sukelti diskusiją ir parodyti, kad ne vien tik socdemai yra buvę komunistai ar komjaunuoliai. Tarp buvusių šių organizacijų narių, yra ir konservatorių bei kitų partijų atstovų. Nes labai keistai atrodo, kai visi socialdemokratinį jaunimą vadina jaunaisiais komunistais, komjaunuoliais, nors mes nieko bendra su tuo neturime. Tai ši informacija skirta pamąstymui, kad visi mes buvome...“, - teigė socialdemokratas.

Politikas pridūrė nekvestionuojąs V. Landsbergio indėlio atkuriant Lietuvos nepriklausomybę, bet norįs pasiūlyti kolegoms iš dešiniojo flango baigti kaltinti kairiuosius dėl komunistinės praeities. 

Vytauto Landsbergio pareiškimas, facebook nuotr.