„Man tikrai apmaudu, tikrai skaudu, niekas neplanavo A. Armonaitės mesti iš partijos, bet ji pati sąmoningai įsirašė į komiteto steigėjų tarpą ir sąmoningai susistabdė narystę. Dabar žengė dar toliau. Dramatiško nieko neatsitiko, o kad man apmaudu, aš sąžiningai tai sakau. Ir Aušrinė, ir Remigijus yra geri, puikūs liberalai“, – penktadienį BNS sakė E. Gentvilas.

Jis taip pat pažymėjo, kad pirmadienį partijos etikos komisija spręs ginčą, kas yra teisus – Vilniaus skyriaus sprendimą savivaldos rinkimuose dalyvauti kaip visuomeniniam komitetui panaikinusi partijos valdyba ar sostinės liberalai.

Valdyba yra priėmusi sprendimą, kad ne su partija, o su rinkimų komitetu į savivaldą einančių liberalų narystė partijoje stabdoma automatiškai.

„Jie žino partijos nustatytas taisykles, kad įregistravus komitetą jų narystė sustabdoma, tą žingsnį jie žengė sąmoningai. Dabar aišku, kad kitą žingsnį irgi žengė sąmoningai, darydami tam tikrą protestą, nežinau, prieš ką“, – kalbėjo liberalų vadovas.

„Jie teigia, kad partijos valdyba priiminėja neteisėtus sprendimus, pirmadienį partijos etikos komisija mano prašymu svarstys ir nustatys, kas neteisėtai elgėsi. Pirmadienį bus sprendimas, kas čia pažeidinėja įstatus“, – teigė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyrius nusprendė per savivaldos rinkimus kelti ne partijos, o naujai buriamo rinkimų komiteto „Už Vilnių, kuriuo mes didžiuojamės“ sąrašą. Jam vadovauti ėmėsi sostinės meras, buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas R. Šimašius.

Sostinės merui oficialiai paskelbus apie pasirinktą formą rinkimuose, Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Gentvilas paragino R. Šimašių ir jį parėmusią Vilniaus skyriaus vadovę A. Armonaitę pasitraukti iš partijos vicepirmininkų.

A. Armonaitė ir R. Šimašius atsistatydino iš partijos pirmininko pavaduotojų, o penktadienį pranešė paliekantys ir partiją.

Rinkimuose su visuomeniniu komitetu dalyvauti ketina ir Varėnos meras Algis Kašėta. Jis BNS teigė iš partijos pats nesitrauksiantis.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovą.