B. Matelis etikos sargų prašo atsakyti, ar Seimo narys M. Puidokas nesulaužė Seimo nario priesaikos ir Seimo nario elgesio etikos taisyklių, taip pat prašo įpareigoti M. Puidoką „viešai atsiprašyti už nesantaikos ir karo nuotaikų kurstymą“.

„M. Puidoko retorika yra akivaizdus nesantaikos, karo ir neapykantos kurstymas, už laisvę ir demokratiją kovojančios Ukrainos pažeminimas“,- panešime žiniasklaidai sako B. Matelis.

Anot B. Matelio, M. Puidoko pateikiama informacija atitinka Kremliaus propagandą. „Maža to, Seimo narys dalijasi propagandiniu žemėlapiu, pagal kurį Lietuva su kitomis Europos valstybėmis neva užpuola Rusiją.

Šiame žemėlapyje Krymas nuspalvintas raudona spalva – tokia pačia, kaip ir Rusija. Tokie vieši, sistemingi M.Puidoko pareiškimai šokiruoja Ukrainos kovą už laisvę remiančią visuomenę.

Komunikacijos specialistai ir politologai įspėja, kad toks parlamentaro elgesys negali būti toleruojamas, nes jis kelia grėsmę mūsų šalies prestižui tarptautinėje arenoje, taip pat daro žalą gyventojams, stokojantiems gebėjimo kritiškai vertinti Kremliaus propagandą“,- sako kreipimosi į etikos sargus iniciatorius B. Matelis.

Jis pabrėžia, kad M.Puidokas nėra eilinis visuomenės narys, jis yra išrinktas į Seimą, atstovauja tam tikrą visuomenės dalį.

„Aukštas pareigas einančio, viešo asmens pasisakymams visuomet yra skiriama daugiau dėmesio. Niekas neabejoja, kad M.Puidoko platinama Kremliaus propagandą atitinkanti informacija, pateikta, kaip Lietuvos Seimo nario pozicija, gali pasklisti ir užsienio valstybėse",- pranešime žiniasklaidai perspėja B. Matelis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)