"Nustatėme, kad vienas Seimo narys, tai yra Mečislovas Zasčiurinskas, turi akcijų šiame banke", - žurnalistams sakė EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Apie tai jis informavo visą Seimą.

A.Salamakino teigimu, pats M.Zasčiurinskas turi spręsti, kaip jam toliau elgtis.

Parlamentaras iš pradžių tvirtino nežinąs, ar turi "Snoro" akcijų, tačiau vėliau "darbietis" patikslino, kad iš 474 mln. litų banko įstatinio kapitalo jo dalis tėra 1900 litų.

"Jokių veiksmų nuo 2007 metų nesu atlikęs", - tvirtino M.Zasčiurinskas.

Didžioji dalis banko akcijų priklauso Rusijos piliečiui Vladimirui Antonovui ir Lietuvos piliečiui Raimondui Baranauskui.

Tuo pačiu EPK pirmininkas A.Salamakinas pranešė, kad kolega Andrius Šedžius nepateikė duomenų, kurie parlamentarai atsiėmė savo indėlį iš "Snoro" po to, kai paaiškėjo banko finansinė padėtis.

"Prašėme, kad jis pateiktų pavardes, jis man atsakė, kad Seimo nariai neatsako už savo kalbas Seime. Jokų pavardžių nepateikė", - tvirtino A.Salamakinas.

Parlamento pirmininkė Irena Degutienė ketvirtadienį pavedė EPK išsiaiškinti, ar kas nors iš parlamentarų ar jų artimųjų šiomis dienomis skubiai atsiėmė savo indėlius iš finansinių sunkumų turinčio banko "Snoras".

Vyriausybė trečiadienį nutarė perimti "Snoro" banko akcijas.

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį Seimui pristatė su šiuo veiksmu susijusius šešių įstatymų pataisų projektus.

Pataisomis siūloma banko dalį turto, teisių ir įsipareigojimų perduoti kitam privataus kapitalo ar valstybės bankui, kuris nustotų veikti, pardavus probleminio banko akcijas ir turtą, o įsipareigojimus perleidus kitiems bankams.