„Nevertėtų pradėti tyrimo. Bent jau mano nuomonė būtų tokia. O kad dabar šis politikas tampa vis populiaresniu yra kitų priežasčių... Tai ne dėl pasirodymo žurnale“, – teigė liberalas Andrius Bagdonas.

Jam antrino ir opoziciniams socialdemokratams priklausanti Dovilė Šakalienė. Politikė ragino atsižvelgti į tai, kad A. Anušauskas šiuo metu yra itin užimtas ministras ir sprendimas pradėti tyrimą dėl minėtų nuotraukų galėtų atitraukti politiką nuo svarbių darbų.

„Mano akimis šis tyrimas yra tam tikras pasityčiojimas iš jo darbo“, – sakė D. Šakalienė.

Tuo tarpu Lietuvos regionų frakcijai priklausanti Rita Tamašunienė laikėsi priešingos nuomonės. Ji ragino Etikos ir procedūrų komisijos narius situaciją įvertinti moraliniu aspektu.

„Ar tai moralu, kad karo kontekste krašto apsaugos ministras fotografuojasi su kostiumu, kuris kainuoja tiek ir tiek... Reikėjo visgi išsiaiškinti, kaip bus pateikiamas politikas šiame žurnale. Komisijos priedermė išsiaiškinti, kaip dabartinės geopolitinės padėties kontekste yra vertinamas toks ministro pasirodymas, nurodant ir firmas ir kainas. Pats kontekstas įpareigoja tyrimą“, – sakė R. Tamašunienė.

Lietuvos regionų frakcijai priklausanti Agnė Širinskienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl mados žurnale „L'Officiel Hommes“ pasirodžiusių ministro A. Anušausko nuotraukų su jo vilkimų drabužių kainomis. A. Širinskienė prašė ištirti, ar A. Anušausko elgesys atitinka Seimo nario įsipareigojimą neužsiimti jokia kita veikla, nei Seimo nario pareigos. Seimo narės nuomone, leidinyje akivaizdžiai matomas reklaminis kontekstas, skatinantis pardavimus.

Apie situaciją rašiusiam portalui 15 min. pats A. Anušauskas teigė, kad interviu metu žurnalo atstovams jis akcentavo, jog jokių reklamų prie jo nebūtų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)