Estijoje yra pakankamai daug prorusiškų „vatnikų“, tačiau jų elgesys po vasario 24 dienos (kai Rusija užpuolė Ukrainą – red.) labai pasikeitė. Jie nusiramino, sėdi sau tyliai“, – Ukrainos televizijos kanalo „Ukraina 24“ eteryje sakė Taline gyvenantis žinomas žurnalistas ir muzikos kritikas Artemijus Troickis.

Jis atkreipia dėmesį, kad gegužės 9-ąją, kai Rusijoje pompastiškai švenčiama „pergalės Didžiajame Tėvynes kare“ diena, įvairios eitynės ir gėlių padėjimai vykdavo ir Estijoje, tačiau šį kartą viskas vyko itin ramiai ir santūriai.

„Žmonės suvokia, kad Rusija iki ausų įklimpo š...e. Kiti tiesiog bijo reikštis, nes iš Estijos per pastaruosius kelis mėnesius už proputinišką propagandą ir karo rėmimą jau deportuota apie 20 žmonių, prorusiškų aktyvistų.

Tas pats vyksta ir Latvijoje, todėl proputiniški rusakalbiai Baltijos šalyse dabar tapo itin atsargiais ir santūriais“, – pastebėjo A. Troickis.

Estijoje įsikūręs žurnalistas ir muzikos kritikas pastebi, kad informacinį lauką sparčiai keičia čia įsikuriantys iš Rusijos pabėgę žurnalistai, emigruoja net ištisi jų kolektyvai, redakcijos.

„Latvijoje jau susiformavo tikras nuo Putino režimo pabėgusių žurnalistų konglomeratas. Ten savo biurus įkūrė „Laisvosios Europos“, „Laisvės radijas“, „BBC“, „Novaja gazeta“ Europos redakcija, ten jau persikraustė arba tuojau parsikraustys televizijos kanalas „Dožd“ir taip toliau.

Ir tai labai pozityviai įtakoja situaciją Baltijos šalyse“, – pastebėjo A. Troickis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)