Spaudos teigimu, E.Šablinskas tarybos posėdyje švilpė, trypė kojomis, garsiai laidė replikas, grasino muštis su miesto vadovais, "išdulkinti" tvarkos raginusį laikytis savivaldybės Tvarkos palaikymo ir priežiūros tarnybos vadovą Darių Šalūgą.

Posėdyje dalyvavo ir grupė Pilaitės rajono gyventojų, kurie, spaudos teigimu, švilpimu pasitiko golfo laukų kūrimo svarstymą.

Kreipimąsi dėl E.Šablinsko elgesio pasirašė penkių tarybos frakcijų nariai, tarp jų ir Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos vadovas Vaclovas Blaževičius. Dėl savo frakcijos kolegos elgesio V.Blaževičius kreipėsi ir į NS vadovybę.

E.Šablinskas yra ir Seimo pirmininko Artūro Paulausko vadovaujamos NS frakcijos Seime narys.

Tuo tarpu pats socialliberalas pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje teigė, jog būsimas jo elgesio svarstymas tėra "purvina" sostinės mero Artūro Zuoko kampanija.

"Tai yra tik pono A.Zuoko vykdoma prieš mane purvina kampanija, nes jo planams kelia grėsmę mano veikla, mano paklausimai ir darbas", - teigė E.Šablinskas.

Socialliberalas pastaruoju metu domėjosi Vilniaus miesto valdžios planais statyti naują savivaldybės pastatą bei jau prasidėjusia požemio garažo statyba sostinės centre.

BNS E.Šablinskas teigė, esą savivaldybės pastatą rengiamasi statyti neturint tikslios sąmatos, o garažo statyba pradėta neva tinkamai neištyrus statybos vietos, nes tik pradėjus darbus paaiškėjo, jog dabartinis savivaldybės pastatas turi menkus pamatus ir juos reikės tvirtinti.

"Aš esu nesukalbamas ir nepaperkamas, kai nepaisoma įstatymų ir Vilniaus miesto gyventojų interesų, kai švaistomos mokesčių mokėtojų lėšos. Todėl aš esu nepatogus ponui A.Zuokui", - teigė E.Šablinskas.

Pirmadienį Seime spaudos konferencijoje žurnalistams buvo išdalyti Lietuvos žaliųjų judėjimo ir Pilaitės gyventojų bendruomenės pareiškimai, kuriuose ginamas E.Šablinskas ir jo elgesys minėtame tarybos posėdyje.