„Dabar yra lemiamas karo momentas. Ukrainai reikia mūsų tvirtos karinės paramos. Artimiausiais mėnesiais amunicija bus ypatingai svarbi. 1 milijonas perduotų artilerijos šaudmenų – to turime siekti jau šiais metais. Turime siųsti stiprų signalą gynybos pramonei ne tik apie mūsų įsipareigojimą išleisti daugiau, bei ir konkrečius poreikius bei planus“, – sakė viceministras Ž. Tomkus.

Pridedama, kad susitikime buvo aptariama Rusijos agresija prieš Ukrainą ir tolesnė ES parama Ukrainos kariuomenei. Lietuvos atstovai pabrėžė būtinybę tęsti karinę paramą ir suteikti Ukrainai daugiau amunicijos. Akcentuota, kad ES turi laikytis savo įsipareigojimų Ukrainos saugumui ir juos stiprinti.

Viceministras susitikime taip pat kvietė siekti didesnės visuomenių paramos gynybos išlaidoms: „Mūsų visuomenė turi suprasti, kad jei norime taikos Europoje, turime daugiau investuoti į gynybą. Tiek Ukrainos, tiek savo pačių. Kito kelio nėra.“

Pranešama, kad ES Užsienio reikalų taryboje ministrai taip pat aptarė ES dokumento „Strateginis kelrodis“ įgyvendinimą praėjus vieneriems metams nuo jo patvirtinimo. Pažymėta padaryta pažanga ir tolesni siekiai įgyvendinant išsikeltus tikslus vystyti ES gynybos iniciatyvas, stiprinti ES ir valstybių narių atsparumą nuo išorės grėsmių bei vystyti ryšius su partnerėmis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją