„Žinote, labai sunku prognozuoti apie piką. Bet dabartiniu metu skaičiai, kurie yra ištirti laboratoriškai, jie po truputį didėja, tai yra normalu. Kada turėtume laukti piko, sunku moksliškai pasakyti, mokslininkai sprendžia, kad tai gali būti balandžio pabaiga, galbūt gegužės pradžia. Tai nėra taip paprasta nuspręsti ir pasakyti“, - trečiadienio rytą kalbėjo specialistė.

Ji teigė, kad paskutiniais duomenimis apsikrėtę virusu yra 84 medikai.

„Šiuo metu sergančiųjų skaičius po truputį didėja ir norėčiau dar vieną skaičių priminti – vakar vakaro duomenimis medikų susirgusių jau yra 84 registruoti“, - LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sakė D. Razmuvienė.

Vien Ukmergėje, anot specialistės, yra apie 300 kontaktinių asmenų, bendravusių su patvirtintais koronavirusu apsikrėtusiais asmenimis.

„Visa bėda yra ta, kad kiekvienas medikas dirbo ne vienoje gydymo įstaigoje. Todėl kalbant vien apie Ukmergės karštą vietą, ten jau serga apie 20 medikų, ne visi iš jų yra gydytojai. Bet kontaktinių asmenų vien Ukmergėje yra apie 300. Tie kontaktiniai asmenys yra tiriami, tas ratas, po truputį plėsis. Bet tai priklausys nuo asmenų, kurie turi būti saviizoliacijoje, tai ir stabdys viruso plitimą“, - LRT televizijos laidai sakė specialistė. Primindama apie griežtą režimą saviizoliacijoje.

D. Razmuvienė atnaujino ir informaciją dėl sergančiųjų.

„Vakar dienos duomenimis, yra hospitalizuota per 100 asmenų, sunkesnė būklė yra apie 12 žmonių, vienas buvo labai sunkios būklės. Beveik para yra praėjusi, šio ryto rezultatų dar nėra. Didžioji dauguma asmenų serga lengva arba vidutinio sunkumo liga ir jie gydosi ambulatoriškai“, - pasakojo specialistė.

Delfi primena, kad karantinas dėl koronaviruso grėsmės buvo įvestas kovo 16 dieną, pratęstas jis iki balandžio 13-osios imtinai.