Europarlamentarai paragino "užtikrinti, kad lesbietės, gėjai, biseksualai ir transseksualai (LGBT) būtų apsaugoti nuo homofobiją kurstančių pareiškimų ir smurto bei užtikrinti, kad tos pačios lyties partneriai galėtų džiaugtis vienoda pagarba, orumu ir apsauga kaip ir likusi visuomenės dalis".

Europarlamentarai "mano, kad Europos Sąjungos valstybės turėtų tapti pavyzdžiu įgyvendinant bei saugant pagrindines teises Europoje".

Dokumente teigiama, kad Lietuvoje, atsižvelgiant į nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, "vis dar neaišku, ar viešosios informacijos priemonėmis galima, ar negalima propaguoti homoseksualumo pripažinimą".

Rezoliucijai pritarė 430 Europos parlamento narių, nepritarė 105, o susilaikė 59.

Prieš rezoliuciją pasisakęs europarlamentaras Vytautas Landsbergis pareiškė, kad artėja laikai, kuomet "jau rūpinsimės heterofobija (priešiškumu skirtingų lyčių santykiams) ir netolerancija būtent heteroseksualams, net jų diskriminacija".

"Eisime ginti heteroseksualumo kaip dar ne visiškai pasenusios lytinės orientacijos – vyro ir moters abipusės simpatijos. Rasis nauja saugotina mažuma", - sakė V.Landsbergis.

Pastabas dėl Lietuvos politikas "apibūdino tokį rašymą kaip klastotę ir neišmanėliškumą, kadangi po 2009 metų karštų ir kaltinančių debatų Europos Parlamente tas dar neįsigaliojęs Lietuvos įstatymas buvo pakeistas", sakoma išplatintame pranešime spaudai.

"Mažamečiai dabar gali netrukdomai gauti homoseksualumo propagandą (ne "pripažinimo propagandą"), kadangi jokio įstatymo, ribojančio būtent homoseksualumo propagandą vaikams, nėra. Toks tat žmogaus teisių iškovojimas. Tiesa, galiojančiame pataisytame įstatyme kalbama apie neigiamą poveikį mažamečiams darančią viešąją informaciją, tarp jos ir tą, "kuria skatinami lytiniai santykiai" apskritai, ne tik vienos orientacijos", - sakė V.Landsbergis.

Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatyme dabar numatoma, kad nepilnamečiams neigiamą poveikį daro informacija, kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata.