Apie tai E. Masiulis prabilo šeštadienį vykusiame partijos tarybos posėdyje Kaune.

„Ar tikrai šiandien trūksta sveiko proto balso valdžios sprendimuose? Manau, kad niekaip kitaip negalima suprasti pačių paskutinių sprendimų, kai yra siūloma 140 mln. Lt paimti iš daugiabučių renovacijos ir nupirkti Lietuvai tris naujus sraigtasparnius. Aš manau, kad tokie ar panašaus pobūdžio sprendimai įrodo, kad didžioji dalis žmonių, esančių valdžioje, nebesuvokia realybės, nebesupranta, kas darosi aplinkui“, - teigė E. Masiulis.

DELFI primena, kad apie sraigtasparnių pirkimą už renovacijai skirtas lėšas prakalbo premjeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius. Pasak ministro pirmininko, siekiant neprarasti šių pinigų, valdžia nutarė 40 mln. eurų (apie 138 mln. litų) skirti gelbėjimo sraigtasparniams įsigyti, nes daugiabučių namų renovacija nepasiteisino.

Tokius planus šeštadienį vykusioje socialdemokratų konferencijoje kritikavo ir šios partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Galiu pasakyti, kad Vyriausybėje priimtas sprendimas dėl malūnsparnių už 138 mln. Lt sukėlė nerimą. Kaip buvęs finansų ministras ir dirbantis Biudžeto ir finansų komitete žinau, jog norint pirkti pagrindines priemones, biudžete reikalinga atskira eilutė. Jeigu perka Krašto apsaugos ministerija, tai asignavimai turi būti patvirtinti Seimo, o kad savavališkai būtų galima pirkti ir labai lengvai naudoti pinigus kaip kolūkiuose senais laikais, tai man atrodo – nebe tie laikai. Pirmadienį pasistengiu išsiaiškinti, ar taip nebuvo pažeistas Biudžeto sandaros įstatymas“, - šeštadienį sakė socialdemokratas.

Liberalų sąjūdžio lyderis šį sprendimą pavadino nesusipratimu ir akibrokštu, kuris esą niekada nepasikartotų, jeigu liberalai patys formuotų valdančiąją koaliciją.

Šiuo metu, kaip žinoma, pagrindinė valdančiosios koalicijos grandis yra Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, sudarę koaliciją su Liberalų sąjūdžiu bei Liberalų ir centro sąjunga.

Valdžia bloga, nors patys irgi buvo valdžioje

Kalbėdamas partijos tarybos posėdyje E. Masiulis kritikavo koalicijos partnerius konservatorius, bet apibendrintai vadino juos „valdžia“. Politikas atkreipė dėmesį į didelius emigracijos mastus bei būtinybę palengvinti dirbančiųjų padėtį.

Jis išsakė nepasitenkinimą, kad „pastarųjų metų“ valdžios sprendimai nepadėjo dirbantiesiems, nors nepaminėjo, kad Liberalų sąjūdis taip pat buvo valdžios dalis.

„Akivaizdu, kad pastarųjų metų valdžios sprendimai nepadėjo paprastam, eiliniam žmogui, o daugiau kliudė jam jaustis saugiai ir oriai“, - teigė E. Masiulis, kalbėdamas, jog liberalai imsis ginti „dirbančio žmogaus orumą“.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas taip pat skeptiškai įvertino pastarųjų metų kovą su korupcija. Jo nuomone, šis reiškinys mūsų šalyje ne mažėja, o kai kuriose srityje plinta dar stipriau.