Pasak jo, S. Skvernelis yra reiklus premjeras, tačiau, pabrėžė E. Jankevičius, Vyriausybės vadovas sugeba įsiklausyti ir į deklaruojamus argumentus.

„Reikia pasakyti, kad premjeras niekados niekam nėra daręs spaudimo. Kad jis turi tvirtą nuomonę, tai taip. Bet juk premjeras turi domėtis, jis yra atsakingas už Vyriausybės darbą, už mūsų Vyriausybės politiką. Taip, būdavo tam tikrų ginčų, diskusijų, bet jeigu pateiki argumentuotą nuomonę, premjeras gali ir nusileisti“, - Eltai kalbėjo E. Jankevičius. Pasak jo, aplinkos ir kultūros ministrų kritika S. Skvernelio atžvilgiu yra susijusi greičiausiai su atleidžiamų ministrų emocijomis.

„Manau, kad kolegos kažkiek susinervinę šiuo metu, aš įsivaizduoju, kad situacija nėra tokia smagi, bet sakyti, kad tai yra spaudimas - reikia tokius dalykus atmesti“, - pabrėžė E. Jankevičius. Ministras aiškino, kad kartais tenka nusileisti premjero nuomonei, bet, tvirtino jis, tokia yra ministro darbo kasdienybė.

„Gal jie yra vieną kitą ginčą pralaimėję diskusijoje, ir aš esu pralaimėjęs tam tikrų ginčų, bet juk tai darbas. Būna premjeras ir pabara, ir pagiria. Būna įvairiausių situacijų. Bet čia tokia veikla“, - teigė jis.

Apibendrindamas E. Jankevičius gyrė S. Skvernelį. Pasak jo, premjeras yra labai reiklus vadovas.

„Premjeras nėra toks žmogus, kuriam pateiki bet ką ir viskas tinka. Reikia įrodyti savo teisybę argumentais. Jeigu įrodai - viskas gerai, o jei ne... Esu matęs tokių politikų, kurie neskaitydami deda parašą, tai premjeras nėra toks“, - kalbėjo ministras.