„Ką darysiu toliau? Gyvensiu. Būsiu aktyvus pilietis. Toliau domėsiuosi politika. Natūralu, kad vystysiu savo verslus, užsiimsiu verslu. O politika visą laiką liks mano meile, ir šitoje vietoje aš neplanuoju labai nuo jos nutolti. Kalbėti dabar apie kažkokius konkrečius savo politinius planus dar anksti“, – DELFI sakė E. Masiulis.

Jis patvirtino, kad jam nepavyko surinkti reikiamo galiojančių parašų kiekio, kad galėtų toliau dalyvauti Klaipėdos miesto mero rinkimuose.

Tam reikėjo surinkti 870 parašų. Politikas sakė surinkęs 911, tačiau po nuodugnaus patikrinimo dalis jų buvo išbrokuota, ir reikiamo skaičiaus parašų neužteko.

Jis pats spėja, kad taip nutiko, nes kai kurie žmonės, kurie pasirašė, net patys yra pamiršę, kad jų deklaruota gyvenamoji vieta yra kita nei faktinė. Tačiau buvęs kandidatas pripažino paskutinėmis dienomis jau nebesistengęs visomis jėgomis rinkti kuo daugiau parašų.

„Nuo pat pirmos dienos, kai viešai pareiškiau, kad ketinu dalyvauti Klaipėdos miesto mero rinkimuose, sulaukiau nemažai komentarų socialiniuose tinkluose, ir tas jaučiau, kad žeidžia mano artimiausius žmones. Atvirai sakant, paskutines dienas prieš parašų rinkimo pabaigą neforsavau parašų rinkimo, apsiribodamas formaliai didesniu skaičiumi nei reikalauja, bet suprasdamas, kad gali neužtekti rezervo, kurį pateikiau rinkimų komisijai“, – sakė E. Masiulis.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis yra teisiamas politinės korupcijos byloje.Plačiau apie procesą galima paskaityti čia.