Pasak vyro smurtą patyrios moters, ji patyrė šoką, kai susinervinęs vyras jai sudavė įsisiubavusio konflikto metu.
„Esu tikrai priblokšta, kadangi niekada nebūčiau įtarusi, jog jis galėtų taip pasielgti. Kai nusiraminau po patirto šoko, nusprendžiau ieškoti, kur išsikraustyti su mažamečiu vaiku. Tačiau vyras, galima sakyti, šliaužioja ant kelių ir atsiprašinėja, prisiekinėja visais šventaisiais, kad daugiau taip nedarys, nebevartos ir alkoholio.
Suprantu, kad jis taip pasielgė išgėręs, bet ar tokie vyrai keičiasi? Ar verta atleisti, ar tik skirtis? Tiesą sakant, esu pasimetusi ir nežinau, kaip reiktų tai pamiršti, jeigu nuspręstume susitaikyti...“.
Psichologas E. Šidlauskas komentuodamas konkretų atvejį sako, kad, visų pirma, labai abejoja, jog viskas prasidėjo nuo vienintelio pliaukštelėjimo.
„Fizinis smurtas paprastai yra pasekmė prieš tai buvusio psichologinio smurto. Tai yra vadinamasis smurto ratas. Kitaip sakant, viskas prasideda nuo kažkokių įžeidžių žodžių, nepagarbaus elgesio ir perauga į vis agresyvesnį ir agresyvesnį elgesį. Galiausiai viskas virsta fiziniu smurtu. Blogiausiu atveju baigiasi netgi žmogžudyste.
Taigi, vadinamasis smurto ratas numato tokį scenarijų ir kiekvienas toks pykčio priepuolis paprastai keičiamas atsiprašinėjimais, gėlėmis, saldainiais, šliaužiojimais ant kelių. Tačiau tai yra daroma tik iki kito karto. Paskui paprastai būna dar blogiau ir smurto proveržis būna dar didesnis“, – tikino specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją