Kaip rašo „Locked N‘ Loaded“, akivaizdu, kad ukrainiečiai su pasimėgavimu tyčiojasi iš agresoriaus oro gynybos. Jie ir vėl smogė tai pačiai Engelso strateginės aviacijos bazei prie Saratovo.

Rusų karo propagandistai piktinasi, kad Rusijos strateginius objektus šalies gilumoje saugo ne jų pačių oro gynyba, o JAV sprendimas Ukrainai neperduoti modernių ilgo nuotolio raketų.

Luhansko kryptyje rusai atnaujino atakas Svatovės sektoriaus šiauriniame flange ir tęsia atakas pietuose. Ukrainiečiai apsigynė, kontaktinė linija nejuda.

Pasirodė gandai, kad ukrainiečiai įsiveržė į Kreminą, tačiau ši informacija nepasitvirtino.

Agresorius į sektorių permetė „Wagner“ samdinius ir kalinius, toliau bando sulaikyti ukrainiečius prie Dibrovos ir pietvakarinėse Kreminos prieigose, pozicijos eina iš rankų į rankas. Prie Ploščankos taip pat tęsiasi pozicinės kautynės.

Donecko kryptis

Soledaro – Bachmutskės ruože link Siversko pasistūmėti nepavyksta, todėl agresorius atnaujino atakas link Soledaro.

Agresoriui pavyko pasistūmėti Opytnėje ir pietrytinėse miesto prieigose. Rusai vėl pasiekė dambą. Šis faktas sudaro sąlygas agresoriui prisidengti savo kairįjį flangą Bachmutovkos upe ir veržtis į patį Bachmuto miestą iš pietinės pusės link šiaurės.

Karas Ukrainoje

Labai tikėtina, kad ukrainiečiai sieks neleisti rusams įsitvirtinti.

Tęsiasi pozicinės kautynės Avdijivkos rytuose. Rusai tęsia puolimą Pervomaiskės link, ukrainiečiai vėl apsigynė.

„Mažajame Bachmute, tai yra, Marijinkoje, pragaras tęsiasi. Ukrainos gynėjai toliau daro stebuklus ir atmuša gerokai gausesnio priešo atakas“, – teigia jie.

Zaporižios kryptis

Rusų karo propagandistai toliau aktyviai reiškiasi soc. tinkluose. Viena vertus, džiaugiasi savos artilerijos smūgių intensyvumu. Kita vertus, neramiai svarsto, kodėl ukrainiečiai į jų ugnį beveik neatsako ugnimi, nors, rusų vertinimu, šaudmenų jie tikrai turi.

Pagrindinė versija – tyla prieš audrą, t.y., ukrainiečių puolimą.

Jei taip, Ukrainos ginkluotosios pajėgos galbūt perdislokuoja ir koncentruoja savo artilerijos baterijas (kuopas) tikėtino puolimo kryptimis, o vengiant išduoti savo naujas pozicijas į priešo netiesioginę ugnį atsako rezervuotai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)