„Kiekvieną pasisakymą, kuris visiškai paneigia mokslą, mes vertiname vienareikšmiai neigiamai, ypač dabartinėj situacijoj, kai turime tokį didelį COVID-19 atvejų skaičių“, – BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovė Justina Petravičienė.

„Girdime iš medikų, mokslininkų pasisakymų, kad vakcina yra vienintelė galimybė išsivaduoti iš karantino režimo, ir mes tikimės ir visų prašome, kad būtų skelbiama ta informacija, kuri pagrįsta mokslu ir įrodymais“, – pažymėjo ji.

Darbo partijos vadovas europarlamentaras V. Uspaskichas socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apie vandenį, „kuris padės sukurti imunitetą nuo COVID-19 bei padės sveikti tiems, kurie jau susirgo“, ir pranešė apie galimybę jį užsisakyti.

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto prodekanas Vytautas Kasiulevičius šį žingsnį pavadino „nesąmone, kuri neprisideda prie situacijos gerinimo“.

„Dalis žmonių yra veikiami viso šito ir daug žmonių patikės. Yra rinkėjai, gerbėjai, palaikytojai, natūralu, čia yra viešųjų ryšių akcija ir viskas“, – BNS sakė V. Kasiulevičius.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 1773 nauji koronaviruso atvejai, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 šalyje užsikrėtė 132 tūkst. 369 asmenys, 68 tūkst. 370 – tebeserga, 62 tūkst. 98 – pasveiko. Nuo koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 1269 žmonės, dėl kitų priežasčių mirė 632 užsikrėtusieji.