Pasak J. Mundeikio, ministerijoje esantys mokytojai ir profsąjungų atstovai jį kvietė pasitarti ir padiskutuoti, kaip mato situaciją, ir apie švietimo sistemą. „Esu blogeris, vedu laidą „Žinių radijuje“, bet patekti į ministeriją negalėjau. Kadangi neturiu spaudos pažymėjimo, buvau gražiai ir mandagiai išprašytas“, - Eltai sakė ekonomistas.

J. Mundeikis nekvestionavo ŠMM vidaus tvarkos, pridurdamas, kad proga padėti streikuojantiems mokytojams konkretizuoti savo tikslus, siekius ir reikalavimus bus.

„Bandysime rytoj į ŠMM patekti kartu su Seimo nariais, kurie planuoja vykti į ŠMM, nes konkretumo ir dalykiškumo tikrai trūksta“, - sakė J. Mundeikis.

Kaip pabrėžiama Švietimo ir mokslo ministerijos komentare, ministerijoje vyksta tik ministerijos organizuojami renginiai arba renginiai, kurių laikas ir vieta yra suderinti su ministerijos administracija.

Pasak ŠMM, ministerijos, kaip ir kitų valstybės institucijų, patalpos nėra vieša erdvė kitų organizacijų pasitarimams ir susitarimams rengti.

„Kaip jau buvo skelbta anksčiau, pagal ministerijos vidaus taisykles, į ministeriją įleidžiami tik asmenys, atvykstantys į ministerijos rengiamus pasitarimus, susitikimus, pas konkrečius ministerijos atstovus”, - teigiama ministerijos išplatintame pranešime žiniasklaidai.