Vizito metu EK pirmininkė U. von der Leyen susitiks su prezidentu Gitanu Nausėda ir ministre pirmininke Ingrida Šimonyte, pranešė EK atstovybė Lietuvoje.

EK pirmininkė kartu su prezidentu ir premjere lankysis Vilniaus transformatorių pastotėje, kurioje kitąmet bus įrengtas vienas iš keturių elektros energijos kaupimo įrenginių.

Tai vienas iš projektų, kurie didžiąja dalimi bus finansuojami Europos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano lėšomis. Pasak pranešimo, projektas taip pat svarbus siekiant Baltijos valstybių elektros tinklų sinchronizavimo su kontinentinės Europos tinklu.

Kaip pranešė EK atstovybė, Lietuva bus keturiolikta lankoma ES valstybė, kurioje EK pirmininkė pateiks nacionalinio plano vertinimą.

Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonė (EGADP) yra pagrindinė „Next Generation EU“, Europos Sąjungos plano dėl ekonomikos gaivinimo po COVID-19 pandemijos, priemonė.

Pagal ją investicijoms ir reformoms remti bus skirta iki 672,5 mlrd. eurų, šią sumą sudarys 312,5 mlrd. eurų vertės dotacijos ir 360 mlrd. eurų vertės paskolos.

Lietuva, parengdama ir pateikdama nacionalinį EGADP planą, paprašė pagal EGADP iš viso skirti 2,2 mlrd. EUR dotacijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)