Vidaus reikalų ministerija projektą teikė pakartotinai, kadangi liepos pabaigoje, paprieštaravus vidaus reikalų ministrę Ritą Tamašunienę pavadavusiam teisingumo ministrui Elvinui Jankevičiui, egiptiečiui atvykti į vaiko gimimą nebuvo leista.

Tuomet „Delfi” pranešė, kad besilaukianti rinkodaros specialistė Austėja Simanavičiūtė, kuri turėjo gimdyti rugpjūčio pradžioje, buvo šokiruota, kokį sprendimą priėmė Vidaus reikalų ministrę laikinai pavaduojantis Elvinas Jankevičius. Moters gyvenimo draugui ir vaiko tėvui visąląik buvo draudžiama atvykti į Lietuvą dėl prasidėjusios pandemijos, tačiau ji tikėjosi, kad bent jau gimdyme vyrui pavyks dalyvauti: „Taip kartais būna, kad patį svarbiausią ir gražiausią gyvenimo momentą sugadinti gali pavaduojantis ministras be argumentų“, – tada piktinosi ji.

VRM parengė ir pakartotinai teikė Lietuvos Respublikos Vyriausybei prašymą, kurio tikslas buvo leisti atvykti į Lietuvos Respubliką Egipto piliečiui dėl tėvystės pripažinimo ir kitiems su vaiko gimimu susijusiems formalumams atlikti.

Kaip skelbiama teikiamo projekto protokole, Lietuvos Respublikos pilietė pakartotinai kreipėsi į ministeriją prašydama suteikti galimybę į Lietuvos Respubliką atvykti jos draugui, Egipto piliečiui, pripažinti tėvystę jo ir Lietuvos Respublikos pilietės Lietuvos Respublikoje 2020 m. rugpjūčio 4 d. gimusiam vaikui. Atvykimas numatomas 2020 m. rugpjūčio mėnesį.

Šiandien Vyriausybės posėdyje buvo pritarta jo atvykimui. Saulius Skvernelis taip pat pasiūlė visoms ministerijoms prižiūrėti, kaip atvykę užsieniečiai laikosi saviizoliacijos.

Pagal galiojančius teisės aktus, jei vaiko tėvai nėra susituokę (Lietuvos Respublikos pilietė ir Egipto pilietis nėra susituokę), tam, kad gimimo įraše vaiko tėvu būtų įrašytas vyras, pripažįstantis save vaiko tėvu, civilinės metrikacijos įstaigai turi būti pateiktas notariškai patvirtintas vaiko tėvo ir motinos bendras pareiškimas dėl tėvystės pripažinimo.

Todėl gimusio vaiko tėvystės pripažinimui yra būtinas vaiko tėvo Egipto piliečio buvimas Lietuvos Respublikoje.