„Paprašiau manęs nebelaikyti LiSC nariu nuo vasario 16 dienos", - per surengtą spaudos konferenciją sakė E.Gentvilas. Anot jo, tokį sprendimą jis ketino priimti seniai, nes buvo vienas iš pirmųjų pradėjusių kritikuoti A.Zuoko vykdomos politikos metodus.

„Bandymo sulaikyti nebuvo. Paskutiniu metu valdybos posėdžiuose visada vyko debatai tarp tų, kurie sakė „brozdinkim greičiau, meskime" ir tarp tų, kurie sakė, kad nereikia", - sakė E.Gentvilas, žurnalistų paklaustas, ar nebuvo siūloma jam pasilikti LiSC.

Anot europarlamentaro, A.Zuokas greta stovinčių stipresnių asmenų, kurie drįsta jam pasakyti kritišką žodį, netoleruoja. „Jam geriau apsistatyti penkiolika žmonių, duodi jiems darbą savivaldybėje ir su tais žmonėm minkyti visą partiją kaip molį", - sakė E.Gentvilas.

E.Gentvilo pėdomis ketina pasekti dar du LiCS Klaipėdos skyriaus nariai - šiuo metu savo narystę partijoje sustabdę parlamentarai Vytautas Grubliauskas ir Vytautas Čepas.

Kaip BNS pirmadienį patvirtino V.Grubliauskas, palikę LiCS jie jungsis prie LLS.

Nors formaliai V.Grubliauskas ir V.Čepas vis dar susiję su LiCS, jie priklauso Seimo Liberalų frakcijai, kurios parlamentarai ir sudaro LLS steigėjų branduolį.

Nuo LiCS atskilę LLS kūrėjai praėjusią savaitę paskelbė surinkę partijos steigimui reikalingus parašus.

Politinė partija registruojama, jei paramą jai deklaruoja ne mažiau kaip 1000 steigėjų.

LLS steigiamasis suvažiavimas planuojamas vasario 25 dieną.