Antradienį už tokį rezoliucijos projektą balsavo 7 komisijos nariai, 1 susilaikė.

Prieš priimdama sprendimą komisija išklausė prokurorės Ievos Kvedaraitės informaciją ir paties parlamentaro paaiškinimų.

Laikinajai tyrimo komisijai Seimo narys E. Vareikis sakė pripažįstąs savo kaltę ir nesislapstąs po jokiomis priedangomis.

"Pripažint pripažįstu, kad tai yra didelė mano kvailystė. Nesislapstau po jokiomis priedangomis, nekartokite mano klaidų. (...) Kiekvienoje šeimoje visko būna", - komisijai aiškino į nemalonę situaciją patekęs politikas.

Jis kategoriškai paneigė kalbas apie jo tariamas ligas. "Informacija apie tariamas ligas, psichozes yra neteisinga", - tvirtino E. Vareikis.

Jis taip pat pažymėjo, kad yra ir susitaikymo galimybė. "Iš tikrųjų tokia galimybė yra visada", - sakė jis komisijai.

Tyrimo komisijoje dirba 12 Seimo narių. Jai vadovauja Seimo narys Andrius Palionis.

Seimas pavedė komisijai atlikti tyrimą iki šių metų birželio 21 d.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį E. Vareikį.

Šių metų gegužės mėnesį Vilniaus rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo smurtaujant artimoje aplinkoje.

Prokurorų vertinimu, ikiteisminio tyrimo medžiagoje surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4-ąją savo namuose Vilniaus rajone smurtavo prieš sutuoktinę.