“Esu žmogiškąja prasme labai sukrėstas, šiuo metu vyksta procesiniai veiksmai ir, deja, nieko negaliu komentuoti, bet labai tikiuosi, kad pačiu artimiausiu metu tikrai pateiksiu savo oficialią poziciją ir vertinimą“, - išvykdamas iš savo namų, sakė E. Masiulis.

Jis nepaaiškino, kur vyksta. E. Masiulis taip pat kol kas neatsakė į klausimą, ar prisipažįsta ėmęs kyšį. Automobilį E. Masiulis išvairavo pats, jame sėdėjo advokatas Mindaugas Bliuvas.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad Liberalų sąjūdžio lyderiui verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

Liudininkų teigimu, E. Masiulio bute ketvirtadienį dirbo pareigūnai, prieš tai su pirštinėmis dirbę kieme, filmavę, apžiūrėję E. Masiulio automobilį "Honda".

Prieš 16 val iš namo išėjo du neuniformuoti pareigūnai, nešini dviem baltais paketais ir lagaminu. Po kurio laiko iš daugiabučio, kuriame gyvena E. Masiulis, išėjo dar 4 vyrai. Jie su savimi išsinešė maišelius ir išskubėjo BMW automobiliu.

Išvykus pareigūnams, lydimas advokato namus paliko ir E. Masiulis.

E. Gentvilas tiki, kad E. Masiulis suspenduos įgaliojimus

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas pasirodė „MG Baltic“ priklausančios LNK televizijos laidos „Žinios“ studijoje. „Aš jį (E. Masiulį — DELFI past.) labai gerai pažįstu, ir beveik įsitikinęs, kad jis pats žengs tą žingsnį ir suspenduos savo, kaip pirmininko, įgaliojimus”, – sakė E. Gentvilas.

E. Gentvilas tikina, kad pats nepretenduos į laikinojo partijos pirmininko vietą. „Aš pats nesiveržiu. Matau ir Guogos, ir Šimašiaus asmenyse daugiau pliusų. Dėl įvairių motyvų pasisakyčiau labiau už R. Šimašių vien dėl to, kad jis Vilniuje. Aš esu iš Klaipėdos, vis dėlto yra atstumas”, — LNK „Žinioms“ sakė E. Gentvilas. Politikas pripažino, kad situacija išties sudėtinga ir gali pakenkti partijos įvaizdžiui.

„Aš įsitikinęs, kad mes išbrisime iš šitos krizės. Vien dėl to, kad mes nepuolame pačios teisėsaugos, nekaltiname kažkokiu politikavimu. Iš anksto rodyti nepasitikėjimo teisėsauga mes neketiname”, – sakė liberalas.

Eugenijus Gentvilas

DELFI primena, kad byloje, remiantis STT, figūruoja trys asmenys: Liberalų sąjūdžio pirmininkas, Seimo narys E. Masiulis, „MG Baltic“ koncerno prezidentas Darius Mockus ir viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Pastarasis yra laikinai sulaikytas, jam surašytas įtarimas dėl papirkimo. D. Mockus nėra sulaikytas.

Seimo nario neliečiamybę turintis E. Masiulis apklaustas specialiuoju liudytoju. Kitų Liberalų sąjūdžio politikų pavardžių byloje kol kas nėra.

STT ketvirtadienį atliko kratas D. Mockaus, R. Kurlianskio darbo vietose, E. Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir Liberalų sąjūdžio būstinėje.

STT ir generalinės prokuratūros atstovai neatsakė į klausimą, kiek laiko pareigūnai aiškinosi ir sekė verslininkus ir politiką.

Tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė, ne vienas prokuroras.